RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heming trenger 12 millioner til nytt klubbhus


VARSLER FLERE : Guri Melby klippet godt ut i kanten for å spare på båndet til flere åpninger av kunstgressbaner. 2006-spillerne Vegard Sjaastad og og Jacob Musæus holder båndet. Foto: Vidar Bakken
VARSLER FLERE : Guri Melby klippet godt ut i kanten for å spare på båndet til flere åpninger av kunstgressbaner. 2006-spillerne Vegard Sjaastad og og Jacob Musæus holder båndet. Foto: Vidar Bakken
Byråd Guri Melby åpnet den nye kunstgressbanen på Hemingbanen tirsdag. Samtidig ble hun presentert planene for nytt, tiltrengt klubbhus i forbindelse med 100-årsjubileet i 2016.

SLEMDAL: – Om to år kan klubbens 5500 medlemmer feire 100 år. Klubbhuset med garderober var bra da det ble bygget for 50 år siden, men nå trenger vi mer plass, sa styreleder i IL Heming, Christian Stabell Eriksen i et møte før åpningen av den nye kunstgressbanen.
Foran ham satt miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) sammen med en rekke politikere fra Bydel Vestre Aker.

Ber om 12 millioner

Stabell Eriksen orienterte om Heming som breddeklubb, som var åpen for alle til nesten alle døgnets tider og som i tillegg fostrer en rekke toppidrettsutøvere.

– I dag har vi 24 fast ansatte i idrettslaget. Vi har utrolige ressurser i vårt trenerteam, men vi mangler plass både til ansatte og utøvere fra hele bydelen som bruker anlegget. Planene for et nytt klubbhus er klare, og gjennom stor giverglede fra medlemmer og stiftelser har vi klart å samle inn 20 millioner kroner. Totalt vil anlegget komme på 36 millioner kroner og vi vil finansiere 2/3 med private midler. Nå håper vi og tror at vi vil møte velvilje fra politikerne for finansiering av den siste tredelen på 12 millioner kroner, sa Stabell Eriksen, blant annet.

Han håpet at kommunen ville få bevilget midler over budsjettet for 2015.

Se presentasjon av klubbhuset her:

Ingen løfter, men..

Melby kunne naturlig nok ikke love at disse pengene ville bli bevilget, men var veldig positiv til driften av klubben.

– Jeg er imponert over hva dere har fått til med profesjonalitet i alle ledd. Jeg har vært rundt på anlegget og sett hvor effektivt arealet blir utnyttet og hvilke kreative løsninger som er valgt, sa Melby.

Etter møtet sa Melby til Akersposten at Venstre vil jobbe for å øke potten for investering i idrettsanlegg og nærmiljøanlegg.

– Vi vil gjerne finansiere prosjekter som er klare for realisering. Heming har et prosjekt som vil komme langt opp på den listen, sier Melby.

Alle ildsjelene

Leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Elin Horn Galtung (H), informerte om at bydelsutvalget vil støtte Hemings søknad om 12 millioner kroner.

Deretter var det åpning av det nye kunstgresset med flere på talerlisten. Elin Horn Galtung understreket hvilken betydning Heming har for bydelens barn og unge.

– Heming er svært viktig i en bydel som sliter med rusproblemer blant de unge, sa Horn Galtung, som håpet at byråd og bystyre ville bevilge de nødvendige midler til klubbhuset.

Hun minnet også byråden på nødvendigheten av å få en fullverdig fotballbane ved FO-bygget på Huseby.

Melby viste til dugnadsånden bak dette idrettsanlegget og andre anlegg i byen.

– I den siste tiden er 80 kunstgressbaner åpnet i Oslo. Det er blant annet på grunn av alle ildsjelene som står på for barn, unge og voksne. Hver krone som investeres er investering i helse, trivsel, livskvalitet og i tillegg byutvikling, sa Melby.

Viste UEFA anlegget

Etter snorklipping var den tidligere landslagsspilleren Stig Inge Bjørnebye en av talerne, som representant for Norsk Fotballforbund (NFF). Bjørnebye er selv forelder og trener i Heming.

Les også: Bjørnebye får gutta til å lese

– Heming er en innovativ klubb, med et sterkt og brennende engasjement gjennom å skape gode vaner, integrering, respekt og samhold mellom sine utøvere, sa Bjørnebye blant annet.

Han viste til det gode samarbeidet mellom NFF og Heming og at anlegget hadde blitt presentert for UEFA som et optimalt idrettsanlegg for barn og unge.

Les også: Heming står sammen på og utenfor banen

Generalsekretær i Oslo idrettskrets Magne Brekke, prosjektleder i Bymiljøetaten, Kristian Vahl Østbye og styreleder i Heming Fotball, Christian Jansen var blant talerne. Flere ildsjeler i Heming ble berømmet for arbeidet med nytt kunstgress og klubbhus.

Frp støtter

Geir Karlsen (Frp), vararepresentant til Stortinget og fra bydelen, er glad for at pengene til nytt kunstgress kom på plass.

– Frp fikk på plass midlene til kunstgressbane i budsjettforliket. Når du ser alle barna som er her til enhver tid, så forstår du hvilken betydning Heming har. Heming er ikke bare et idrettslag, men en kulturinstitusjon for hele bydelen. Vi vet også at prosjektet med klubbhus er kvalitetssikret. Frp vil støtte søknaden om midler i forbindelse med budsjettforhandlingene i rådhuset, sier Karlsen til Akersposten.

Les også: Frp går inn for kunstgress, men ikke byrådet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere