Gå til sidens hovedinnhold

Hemings jubelhelg

Langrennsløperne fra Heming slo til i Hovedlandsrennet i helgen.

NES: Både Kasper Stadaas og Linn Eriksen gikk inn til pallplass i det som regnes som et uoffisielt NM for aldersklassene 15 og 16 år.

– Vi gjorde det helt klart bedre enn foventet. Det er tøffe tak i Hovedlandsrennet, så dette lover godt for fremtiden til Heming, sier leder i Hemings langrennsgruppe, Olav Stadaas.

Raske løpere

For Linn – som gikk i 16-årsklassen – ble det andreplass på lørdagens sprint, og i tillegg gikk hun en etappe for Oslos bronselag på stafetten.

Kasper fikk tre topp ti-plasseringer i gutter 16 i løpet av konkurransedagene på Nes på Romerike. Fredag ble det åttendeplass i klassisk, lørdag tok han brosnse på sprint – og søndag gikk han Oslo inn til femteplass på stafetten.

– Det var tre gode løp for meg. Jeg hadde ikke noe håp om pallen på forhånd; målet var bare å forbedre åttendeplassen fra i fjor, sier Kasper.

Han forteller at han har trent på å få mer hurtighet med langrennsski på beina.

– Det er blitt en del økter med sprintdrag, smiler han.

Viktig renn

Kasper gleder seg over suksessen til Heming i langrennsløypene. I Hovedlandsrennet var det ikke bare han og Linn som presterte godt, men også Rikke Bergsvand gikk flere gode løp. Lørdag ble hun blant annet nummer seks på sprinten.

– Det var fantastisk innsats av Heming, synes Kasper.

Han er glad for å lykkes i sesongens største skirenn for hans aldersgruppe.

– Dette var et veldig viktig renn, og det er gøy å være med i Hovedlandsrennet. Dette rennet samler alle de beste løperne i landet, men det sosiale er også veldig bra, sier Kasper.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus