RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelige Huken


UNDERLIG: Frode O.Hansen, leder for arbedit mot Huken, er veldig spent på hva Kommuneadvokaten har funnet ut som ingen adnre må få vite.
UNDERLIG: Frode O.Hansen, leder for arbedit mot Huken, er veldig spent på hva Kommuneadvokaten har funnet ut som ingen adnre må få vite. Foto: ARKIVFOTO
Kampen mot Huken er tema i enda en valgkamp i Bydel Grorud. Frode O.Hansen er usikker på hvilke krefter han egentlig slåss mot.

GRORUD:På et debattmøte i bydelen svarte alle lokalpartier at de ønsker Huken Pukkverk avviklet. Det gleder motstanderen av Huken. Men han er usikker på hvor de enkelte partiene står når vi er på Bystyre-nivå. Og han er usikker på hvem det er som holder sin hånd over Oslo Vei slik at virksomheten på Huken kan fortsette til tross for bystyrevedtaket fra november i fjor.

Del på Facebook

Trodde seieren var inne

– Vi trodde saken var vunnet. Men siden har Oslo Vei fortsatt å kjøre stein hit fra Nittedal Og de kjører inn lass på lass med returasfalt. Vi oppfatter at begge deler er i strid med konsesjonene gitt av Fylkesmannen, sier Hansen. Aller mest frustert er han over den kampen Oslo Vei kjemper for å få ta ut masser i Søndre Huken, med henvisning til en reguleringsplan fra 1962.

– Kommuneadvokaten har i et brev slått fast at Oslo Vei har rett til å ta ut masse her. Men vi får ikke se brevet. Det får ikke byens politikere heller. Jeg synes det er veldig rart, sier Hansen.

Håper på innsyn

Han tror brevet kan bli offentlig senere. Det er vedtatt å utarbeide et prosjekt for hva Huken skal brukes til når det er slutt på uttak av masser der. Når dette arbediet kommer i gang regner Hansen med at all dokumentasjon presses frem.

– Jeg er redd for at etterbruk vil bli en umulighet om det gis tillatelse til videre uttak i den søndre del av Huken. Da vil det danne seg et enormt stup mellom nordlig og sørlig område som staner alt, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere