*Nettavisen* Nyheter.

Heng ønsket ditt på juletreet

Jeg ønsker meg: Omstilling Sagene samarbeider med Sagene kirke om ønsketreet. I helgene fram til jul vil kjernegruppa i Omstilling Sagene være på plass med et bord i kirka som folk kan skrive ønskene sine på, men det er fritt fram for å pynte treet hele tida. Foto: FOTO: PRIVAT

Juletreet utafor Sagene kirke blir i år pyntet av ønskene for hvordan folk i bydelen ønsker at nærmiljøet deres skal forbedre seg.

SAGENE: «Grønt tak med urtehage og sittegrupper utafor kirka». Dette ønsket er skrevet på en resirkulerbar «perlemordisker» fra en gammel lampe av «Kristin 29». Juletreet – eller ønsketreet – utafor Sagene kirke begynner å fylles opp med gode ideer for hvordan nærmiljøet i bydelen kan bli enda bedre.– Hvordan kan Sagene bli et bedre sted å bo, er spørsmålet vi har stilt, forteller en av initiativtakerne, Siri Mittet.

Samarbeid

Hun er en del av kjernegruppa i Omstilling Sagene, inspirert av internasjonale Transition Town. Det er en frivillig gruppe som jobber for bedre miljø – og et sterkere lokaldemokrati.

Se bildegalleriet her!

– Vi har holdt på ett års tid nå og har blitt en liten gruppe frivillige, forteller Mittet. De kommuniserer via gruppa si på Facebook, og sender ellers ut nyhetsbrev på e-post til de som er interessert. Ønsketreet er det siste på lista over aktiviteter Omstilling Sagene har satt i gang. Andre ting de har gjort er å holde kurs i konservere mat og ha filmvisninger.

– Vi jobber for å bli mer synlige i bydelen og ønsker å jobbe sammen med andre organisasjoner i Sagene, sier Mittet. Med ønsketreet samarbeider de med kirka.

– Men det er ingen krav til religiøsitet eller åndelighet i ønskene, sier Mittet. Hun er vokst opp i Ålesund, men har forelsket seg i Torshov og har bodd der i litt over fire år.

– Bydelen vår har sjarm og masse forskjellige og spennende folk. Og så ligger vi litt opp fra sentrum, så vi får puste litt, smiler Mittet. Men det kan altså bli enda bedre.

Se bildegalleriet her!

Utstilling til våren

Som passende er for en miljøorganisasjon, vil Omstilling Sagene at ønskene til treet skal skrives på resirkulert materiale. Som melkekartonger, papp og likende. Alle ønskene skal brukes i en utstilling på Sagene samfunnshus til våren. Dessuten skal bydelens politikere få overlevert ønskene fra Sagene-folk som har visjoner for nærmiljøet sitt.

– Stort sett kommer folk med praktiske ønsker, forteller Mittet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.