RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: ARKIVFOTO.

Henlegger barneporno-sak på grunn av kapasitet

Oslopolitiet har fått overført fire saker fra kanadisk politi. En er allerede henlagt. De tre siste etterforskes fortsatt, men tar tid på grunn av manglende kapasitet.

OSLO: I en pressemelding i dag opplyser Oslo politidistrikt at de i april i år motttok fire saker for videre etterforskning for mistanke om besittelse og deling av bilder og videoer som dokumenterer overgrep av barn.

Disse fire saker kom fra Canadisk politi etter en aksjon der i 2011 hvor politiet aksjonerte mot eieren av et nettsted som solgte og distribuerte bilder av nakne barn.

Dårlig kapasitet på datakrim

Politiet opplyser i pressemeldingen om statusen til de fire sakene.

En sak mot en mann i slutten av 40 årene er henlagt på grunn av manglende kapasitet på Datakrimenheten. Denne personen var ikke tidligere straffedømt. 

I de resterende tre av sakene er det gjennomført aksjon med pågripelse, ransaking og beslag av pc og andre digitale lagringsmedier, samt avhør av de siktede. Ingen av de siktede er varetektsfengslet.

I to av sakene er de siktede ikke tidligere straffedømt. I den siste saken er siktede dømt for tilsvarende forhold tidligere.

I tre av sakene er videre etterforskning stanset opp i påvente at kapasitet ved Oslo politidistrikts datakrimenhet. I tillegg vil etterforskningen kreve en betydelig tidsbruk for etterforskerne knyttet til gjennomgang av sikret beslag. I en av sakene er det eksempelvis tatt beslag i 24 dataenheter.

Må øke kapasiteten

Oslo Politidistrikt skriver i pressemeldingen at de over år har styrket datakrimenheten for å kunne foreta elektronisk sporsikring i straffesaker, men ser at etterspørselen etter slike tjenester øker raskere enn distriktets kapasitet.

"Det vil i tillegg for 2014 bli lagt betydelig vekt på metodeutvikling innen elektronisk sporsikring. På den måten håper Politimesteren å kunne øke produksjonen ved datakrimenheten", heter det i pressemeldingen.

Oslo politidistrikt har har ikke anledning til å kommentere saken ytterligere i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere