RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henning Holstad og Storebrandtomten

I et åpent brev i Akersposten 15. mars til lederen av Vestre Akers Bydelsutvalg Elin Horn Galtung ("Kjære Elin!) går Henning Holstad, nestleder i Fremskrittspartiets bystyregruppe, mot Bystyrets vedtak 28. februar hvor reguleringsplanen for Storebrandtomten ble avvist. Brevets form og innhold er av en slik karakter at det egentlig ikke fortjener kommentarer. Men når Storebrandtomtens naboer henges ut som "sutrete advokatnaboer" og naboer med hund som ikke tåler at tomten utbygges, vil jeg som nabo (ikke advokat og heller ikke hundeeier!) gi et tilsvar.
Holstad har tydeligvis intet kjennskap til saken, når han skriver: "Har alle advokatnaboene virkelig fått overbevist deg om at i Bydel Vestre Aker skal intet endres, intet bygges, og alt skal være som det er og alltid har vært?" Det er direkte usant, når naboene fremstilles som egoistiske og nærmest asosiale individer som ikke tåler gjenboere. Jeg utfordrer Holstad til å dokumentere sine påstander. Det vil nok bli særdeles vanskelig, for ikke å si umulig. Naboene kan dokumentere så vel skriftlig som muntlig at vi aldri har gått imot utbygging av Storebrandtomten. I et brev til Byrådet 9. september 2006 skrev 15 naboer bl.a.:
"Vi ønsker å understreke at vi ikke er "vanskelige naboer" som kjemper mot en fornuftig utbygging av nabotomten, men som reagerer på utbyggers gjentatte forsøk på å få godkjent en reguleringsplan som vil resultere i en utbygging som fullstendig vil endre områdets karakter i strid med gjeldende byggebestemmelser."
Videre kan nevnes at representanter for naboene allerede så tidlig som 8. desember 2000 hadde et møte med Plan- og bygningsetatens leder Ellen de Vibe om det første reguleringsforslag. Vi fremla et arkitekttegnet forslag til utbygging som ville ha vært i samsvar med omgivelsene. Det ble imidlertid omgående avvist som "kjedelig".
Jeg minner også om at Ris Vel, Holmenkollen Vel og et enstemmig bydels(også Holstads partifeller!) er gått i mot reguleringsforHvorfor vil ikke Holstad lytte til lokalpolitikerne som i motsetning til Holstad - kjenner området?
Avslutningsvis uttaler Holstad at bare FrP blir stort nok etter valget, skal vedtaket bli omgjort. Jeg har vært naiv nok til å tro at når et vedtak er fattet av ett bystyre, kan ikke et senere bystyre omgjøre dette, såfremt ikke nye og avgjørende momenter er kommet inn. Noe annet ville skape politisk kaos som ingen kan være tjent med.
Konklusjon: Det er meget alvorlig at nestlederen i en av Bystyrets største partigrupper kommer med flåsete uttalelser som setter naboene i dårlig lys. Holstad må nå dokumentere sine uttalelser. Hvis ikke, er det bare å konstatere at han har fremsatt usanne påstander. Det er ikke verdig et medlem av Oslo Bystyre.
Arild Holland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere