*Nettavisen* Nyheter.

Henning Solberg til dekk-krig mot Sharif

SATSER LANGSIKTIG: Henning Solberg (t.v.) og daglig leder Ramiz Safdar har nylig åpnet dekkbutikk på Alnabru. De har stor tro på butikken som spesialiserer seg på dekk og felger. Foto: Mario Torres Foto: Foto: Mario Torres

Rallysjåfør Henning Solberg satser stort på dekk og felger. Midt i hjertet av Alnabru har han nylig vært med å investere millioner i en ny dekkbutikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL BIDRA: Selv om Solberg fortsatt er profesjonell rallysjåfør vil han bidra så mye som mulig i dekkbutikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

FELGER OG FLERE FELGER: Trenger du nye felger? Her vil du sannsynligvis finne det du trenger.Foto: Mario Torres

Klikk på bildet for å forstørre.

DEKKMEKKA: Her ser du noen av dekkene butikken kan tilby. Hele lageret har ti tusen dekk.Foto: Mario Torres

ALNABRU: Den 40 år gamle rallysjåføren fra Spydeberg i Askim har vunnet utallige NM-gull, og vært VM-fører i en årrekke.

Men når rallykarrieren er over har han planen klar: Han skal bli Norges nye dekkonge. Nylig startet han dekkbutikk.

– Sammen med noen andre har jeg vært med å investere noen millioner i Dekknor-butikkene på Bryn, Lørenskog, og nå på Alnabru, men jeg er nøktern. Det viktigste for meg er at vi skal ha fornøyde kunder, sier Solberg.

Tusenvis av dekk og felger

Dekknor-butikken i Smalvollveien er den største av butikkene, og ligger på samme sted hvor gamle Dekkmann lå før. Avdelingen åpnet i slutten av oktober.

– Hele dekkområdet er 4.500 kvadratmeter stort. Vi har 5.000 felger og 10.000 dekk på lager. Og vi har et verksted på tusen kvadratmeter, forteller Ramiz Safdar som er daglig leder.

– Hvor mange ansatte er det som jobber her da?

– Utenom sesong er vi seks ansatte. I sesong er vi tolv ansatte. Akkurat nå er det en stille periode, frem til våren, sier Safdar.

LES OGSÅ: Isete vinduer kan koste deg lappen

– Dekkspa

Det er heller ikke bare dekk og felger, butikken er opptatt av.

– Her får bilen din shine og polish. Vi bytter også frontruten for deg, skryter Solberg, som lover luksuspleie for bilen din.

– Vi kaller det et dekkspa, humrer Safdar.

– Som profesjonell rallysjåfør, hvor mye tid bruker du på denne investeringen?

– Jeg prøver å være innom noen ganger i uka, og da gjør jeg alt. Jeg kan selge, gi caps til barna og skrive autografer, forteller Solberg.

LES OGSÅ: Ruter endrer billettprisene

Frykter ikke konkurransen fra Sharif

Alnabru er et område med mye industri, og har flere dekkleverandører i området. Blant annet har den kjente «dekkongen» Tommy Sharif, etablert seg i området – kun noen steinkast unna Solberg & co.

– Vi er kjent med at Sharif har etablert seg her, men han satser kun på netthandel. Det gjør ikke vi. Og jeg kan til og med si at Sharif har kontaktet oss for å kjøpe dekk, så vi hjelper han så godt vi kan. Vi selger faktisk dekk til de fleste av våre konkurrenter, hevder Solberg.

– Er målet på sikt å gjøre det så stort at du kan kalles for «dekkonge»?

– Ja, på sikt hadde det vært noe. Neida, jeg bryr meg ikke så mye om å bli kalt det. Jeg ønsker bare å drive noe som jeg brenner for. Det er klart at jeg vil satse på å åpne flere dekkbutikker, men jeg tar det steg for steg, siden jeg har minst fem år igjen av rallykarrieren min, avslutter Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.