RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henrik L’Abée-Lund gikk kjempeløp i Holmenkollen


 
 
På en dag der Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø ordnet dobbeltseier til Norge, bidro også en sterk prestasjon av oslogutten Henrik L’Abée-Lund til at det ble folkefest i Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN: Lørdag ettermiddag var det duket for skiskytterherrenes jaktstart i sola i Holmenkollen, og Henrik L’Abée-Lund (25) fra Oslo Skiskytterlag (Oslo SSL) slo kraftig tilbake etter den skuffende 54. plassen på torsdagens sprint. L’Abée-Lund gikk seg helt opp til 30. plass, etter at han skjøt ned 19 av 20 blinker under lørdagens løp. Og det var en glad gutt som uttalte seg til dittOslo.no etter løpet:

– I dag er jeg veldig fornøyd. Jeg har ladet opp til rennene i Holmenkollen lenge, og stått over en del løp for å være i toppform her, sier 25-åringen, og legger til:

– Sett i ettertid kan det hende oppladningen ble for rolig, for på sprinten på torsdag var jeg litt daff. Det var tydelig at kroppen trengte en gjennomkjøring, og i dag fungerte det mye bedre.

Henrik L’Abée-Lund var godt fornøyd med det han presterte både på standplass og i langrennssporet lørdag, og det med god grunn. Bare tre mann skjøt helt feilfritt, og mens L’Abée-Lund startet 2 minutter og 23 sekunder bak førstemann ut fra start, var han ikke mer enn 2.02 bak vinneren Emil Hegle Svendsen i mål. Torsdagens vinner, Andreas Birnbacher, stod over jaktstarten, akkurat som Magdalena Neuner gjorde i kvinneklassen tidligere lørdag. Stod over gjorde også blant annet Ole Einar Bjørndalen, som ville spare seg til søndagens fellesstart.

Fantastisk stemning

For L’Abée-Lund var det helt spesielt å få gå verdenscup i Holmenkollen:

– Det er helt fantastisk å gå her på hjemmebane, stemningen er helt vanvittig. Jeg har vokst opp rett nedi her, og trent her som liten, så dette er stort.

Kollen-publikummet viste seg, som vanlig, fra sin beste side, både rundt løypa og inne på stadion. I tillegg gjorde både utøvere og værguder sitt til at lørdagens øvelser i Holmenkollen utviklet seg til å bli en ren folkefest.

Sterk sesongavslutning

Henrik L’Abée-Lund brakk kragebeinet i slutten av september, og har derfor mistet store mengder verdifull trening. Motet mistet han derimot aldri:

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Etter operasjonen måtte jeg bare ta starten av sesongen som trening, og det gikk veldig tungt en periode. Men etter hvert har det bare gått bedre og bedre, og det toppet seg i februar med 17.- og 10. plass i verdenscupløpene i Presque Isle, sier han og smiler.

Vil gå VM neste sesong

L’Abée-Lund, som tok sølv på sprinten og gull på stafetten under NM i 2010, forteller at han har store planer om å ta nye steg neste sesong, og målsetningen er allerede klar:

– Jeg har ambisjoner om å få gå enda flere verdenscupløp neste sesong, og vet hva jeg kan bli bedre på. I tillegg har jeg et lite mål å få gå VM, siden jeg til slutt var ganske nære i år. Det er imidlertid ikke sånn at jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke blir tatt ut dit, men et lite mål er det jo, helt klart.

Stor norsk dag

Jaktstarten i Holmenkollen til slutt svært spennende, etter at svenske Bjørn Ferry hadde god kontroll helt til han pådro seg to strafferunder på siste skyting. Det utnyttet trioen Martin Fourcade, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø, som til slutt gjorde opp om seieren inne på stadion. Til slutt var det Hegle Svendsen som trakk det lengste strået, mens Tarjei Bø, som gikk ut som nummer 44, kronet et fantastisk løp med å ta andreplassen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere