*Nettavisen* Nyheter.

Henriksen hentet hjem Sølvpokalen

GULLGUTT: Eivind Henriksen tok i helgen sitt femte junior-NM gull på rad da han satt mesterskap - og banerekord i Kristiansand. I tillegg ble han kåret til stevnets bestemann og kunne ta med seg Sølvpokalen hjem til Bjørndal. FOTO: THORE-ERIK THORESEN/NFIF Foto: FOTO: THORE-ERIK THORESEN/NFIF

Eivind Henriksen vant lett junior-NM i slegge forrige helg. I tillegg hentet han hjem Sølvpokalen for tredje gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENER PÅ SOGNSVANN: Eivind Henriksen varmet opp til NM i helgen mandag. Foto:Andreas Lindbæk

SOGNSVANN: Med et kast på 73.63 meter satt Eivind Henriksen (IK Tjalve) ny mesterskaps - og banerekord under junior-NM i Kristiansand i helgen.

Sleggekasteren fra Bjørndal kunne dermed hente hjem sitt femte NM-gull på rad.

Del på Facebook

Beste utøver

Under friidrettsmesterskapet i Kristiansand ble også Henriksen tildelt Sølvpokalen, et bevis på at han ble kåret til den beste utøveren under Norgesmesterskapet.

– Jeg visste at jeg kom til å vinne. Derfor var målet å kaste langt og vinne Sølvpokalen, sier Eivind Henriksen til Nordstrands Blad.

Til helgen er det senior-NM i Byrkjelo, og Henriksen ser på dette mesterskapet som en perfekt oppladning til VM i Korea i slutten av august.

– Gullet skal ikke være vanskelig å forsvare. Så derfor er målet å forbedre tidligere rekorder. Da vanker det bonus, smiler Henriksen, som drar til Korea allerede mandag.

– Nivået er fortsatt litt for høyt, så jeg ser på det som en nyttig erfaring.

Slo 31 år gammel rekord

22.mai i år satte Henriksen sin første norske seniorrekord med et kast på 74,59 m under et stevne i Halle i Tyskland, og slettet dermed Richard Olsens 31 år gamle rekord.

– Det var utrolig gøy å sette rekord. Jeg kastet langt tidlig i sesongen og hadde som mål å slå rekorden så tidlig som mulig. Nå håper jeg å forbedre den med noen meter ekstra, sier rekordinnehaveren.

Men sesongens store mål, U-23 EM som ble holdt i Tsjekkia i juli, ble en gedigen nedtur da han skadet seg under en feiring.

– Vi hadde rykket opp fra 1.divisjon til superligaen. Derfor løp vi rundt og feiret ute på banen da jeg tråkket på en list og skadet foten. Derfor slet jeg med å kaste så langt som jeg har gjort i hele år. Og ekstra bittert er det at alle mine kast i år hadde holdt til sølvmedalje, sier Henriksen.

Hva skjer neste gang det blir feiring på banen?

– Da sitter jeg på tribunen, ler han.

Klar for OL

Etter rekordkastet ble også Henriksen kvalifisert til neste års Olympiske Mesterskap som holdes i London.

Og han ser virkelig frem til å representere Norge under verd-ens største idrettsarrangement for friidrettsutøvere.

– OL er selvsagt det store målet for alle som driver med idrett. Så det ser jeg virkelig frem til, sier Eivind Henriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.