Gå til sidens hovedinnhold

Henriksen hentet hjem Sølvpokalen

Eivind Henriksen vant lett junior-NM i slegge forrige helg. I tillegg hentet han hjem Sølvpokalen for tredje gang.

SOGNSVANN: Med et kast på 73.63 meter satt Eivind Henriksen (IK Tjalve) ny mesterskaps - og banerekord under junior-NM i Kristiansand i helgen.

Sleggekasteren fra Bjørndal kunne dermed hente hjem sitt femte NM-gull på rad.

Del på Facebook

Beste utøver

Under friidrettsmesterskapet i Kristiansand ble også Henriksen tildelt Sølvpokalen, et bevis på at han ble kåret til den beste utøveren under Norgesmesterskapet.

– Jeg visste at jeg kom til å vinne. Derfor var målet å kaste langt og vinne Sølvpokalen, sier Eivind Henriksen til Nordstrands Blad.

Til helgen er det senior-NM i Byrkjelo, og Henriksen ser på dette mesterskapet som en perfekt oppladning til VM i Korea i slutten av august.

– Gullet skal ikke være vanskelig å forsvare. Så derfor er målet å forbedre tidligere rekorder. Da vanker det bonus, smiler Henriksen, som drar til Korea allerede mandag.

– Nivået er fortsatt litt for høyt, så jeg ser på det som en nyttig erfaring.

Slo 31 år gammel rekord

22.mai i år satte Henriksen sin første norske seniorrekord med et kast på 74,59 m under et stevne i Halle i Tyskland, og slettet dermed Richard Olsens 31 år gamle rekord.

– Det var utrolig gøy å sette rekord. Jeg kastet langt tidlig i sesongen og hadde som mål å slå rekorden så tidlig som mulig. Nå håper jeg å forbedre den med noen meter ekstra, sier rekordinnehaveren.

Men sesongens store mål, U-23 EM som ble holdt i Tsjekkia i juli, ble en gedigen nedtur da han skadet seg under en feiring.

– Vi hadde rykket opp fra 1.divisjon til superligaen. Derfor løp vi rundt og feiret ute på banen da jeg tråkket på en list og skadet foten. Derfor slet jeg med å kaste så langt som jeg har gjort i hele år. Og ekstra bittert er det at alle mine kast i år hadde holdt til sølvmedalje, sier Henriksen.

Hva skjer neste gang det blir feiring på banen?

– Da sitter jeg på tribunen, ler han.

Klar for OL

Etter rekordkastet ble også Henriksen kvalifisert til neste års Olympiske Mesterskap som holdes i London.

Og han ser virkelig frem til å representere Norge under verd-ens største idrettsarrangement for friidrettsutøvere.

– OL er selvsagt det store målet for alle som driver med idrett. Så det ser jeg virkelig frem til, sier Eivind Henriksen.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker