RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henter farlig avfall

Har du farlig avfall du trenger å bli kvitt? Snart kommer Renovasjonsetatens hentebil til nettopp din bydel.

Vårt distrikt: Denne uken startet Renovasjonsetaten sin bydelsvise innsamling av farlig avfall, noe som gjøres ved hjelp av en hentebil som kjører rundt i byen. Hentebilen for farlig avfall kommer da til et sted i nærmiljøet ditt og tar i mot det farlige avfallet du trenger å kvitte deg med.

Hentebilen kommer til Bydel Østensjø i perioden 18. april til 28. april, til Bydel Søndre Nordstrand i perioden 24. april til 2. mai og til Bydel Nordstrand i perioden 6. juni til 15. juni.

Nøyaktig kjørerute finner du på Renovasjonsetatens nettsider; renovasjonsetaten.oslo.kommune.no. Her finner du også en liste over alt som regnes som farlig avfall. Typiske eksempler er gamle rengjøringsmidler, maling, lakk, spraybokser, lim, batterier, lysstoffrør og sparepærer, kvikksølvtermometre, bilprodukter, småelektrisk, plantevernmidler og løsemidler.

Farlig avfall er farlig for både mennesker og dyr, og skal som kjent ikke kastes sammen med vanlig avfall. Når du leverer til hentebilen, må du stå på oppsamlingsstedet og levere avfallet til sjåføren personlig. Det farlige avfallet skal ikke hensettes i veikanten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere