RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hentet brasilianere til prostitusjon


 
 
En mann i 30-årene, bosatt i Bydel Gamle Oslo, er dømt til tre års fengsel for hallikvirksomhet i 2006 og 2007. Han hentet inn en serie med brasilianske kvinner som solgte sex fra en leilighet i Rådhusgata.

Mannen har anket både skyldspørsmål, erstatningssøksmål og inndragningen av hele 900.000 kroner som han hadde på bok. Dermed vil saken måtte gå en runde videre etter den ferske domsforkyningen i Oslo Tingrett.

Eget webshow

Det var i september i 2006 at den første kvinnen ble hentet fra Brasil til Oslo. Allerede etter en måned var hun i gang som prostituert med eget webshow på nettet.

Året etter utvidet han stallen med enda en brasiliansk kvinne. Og i august ble businessen ytterligere utvidet etter at ytterligere tre kvinner ankom fra Brasil. Mannen sikret seg nærmere halvparten av all omsetning.

Kvinnene tok priser fra 1500 til 2000 kroner pr kunde. Mannen har overfor politiet hevdet det bare var snakk om småbeløp pr kunde, mens retten velger å tro på kvinnenes versjon.

Lurt med ekteskapslovnader

Dessuten har politiet telefonavlyttet mannen. I disse samtalene fremkommer det at den første kvinnen som omfattes av tiltalen, også har jobbet for ham. Hun ble i utgangspunktet lokket med ekteskap og kjærlighet i Norge.

Bare ekteskapet ble en realitet.

Kvinnen giftet seg med mannen, og ble brukt i prostitusjon i tillegg til at hun skaffet stadig nye kvinner fra hjemlandet. Hun hadde ingen erfaring med prostitusjon fra hjemlandet, tvert imot hadde hun jobb og et verdig liv.

Da hun kom til Norge ble hun lokket til prostitusjon med løfte om penger til familien hjemme i Brasil. Mannen skal aldri ha brukt vold eller trusler for å få kvinnene til å prostituere seg. Retten mener dette ikke utelukker at mannen har drevet menneskehandel, og at kvinnene er utnyttet til mannens foredel.

Mannen har sittet nesten et år i varetekt, og denne tiden kommer til fradrag i straffen på tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere