RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her åpnes sansehagen

Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter har fått sin egen flotte sansehage.

MORTENSRUD: – Et hjem som heter Kantarellen, fortjener en slik hage, sa eldrebyråd Aud Kvalbein under åpningen som ble feiret med snorklipping, sprudlevann, jordbær, bløtkake og kaffe.
– Sansehagen er utformet med tanke på at beboere og andre skal oppleve gjenkjennelse og føle velvære. Hagen skal medvirke til at beboere får oppleve natur og frisk luft i nære og trygge omgivelser, sa Kvalbein.
Det var også hun som tok det første spadetaket da arbeidet med sansehagen startet i slutten av juli i år.
Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter ligger på en flott naturtomt med høye furutrær , lav skogvegetasjon og utsikt mot Bunnefjorden.
Den allerede flotte turstien er nå oppgradert, og har fått flere «stoppesteder» med benker underveis. Ved to av benkene er det lagt skifer og plantet klatreplanter som skal skjerme for solen.
Langs traseen vil beboerne fremover finne prydbusker og skogplanter som hvitveis og liljekonvall i skjønn forening. Det er også laget en ny terrasse flott tilpasset inntil fjellknauser.
Det er bystyret som i år har bevilget 15 millioner kroner slik at totalt ni sykehjem fordelt over hele Oslo har fått etablert nye sansehager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere