*Nettavisen* Nyheter.

Her avlyser Shabahz Tariq BU-møtet

BRUKTE SIN RETT: Bydelsutvalgets leder Shahbaz Tariq (Ap) hadde en stri tørn med å holde debatten i sømmelige former torsdag kveld. Her har han fått nok, og avlyser hele BU-møtet. Foto: Foto: Aina Moberg

I tre og en halv time debatterte bydelsutvalget i Søndre Nordstrand uten å gjøre et eneste vedtak. Og det i en sak som i utgangspunktet ikke sto på agendaen. Klokken 22.45 hadde BU-lederen fått nok. Han avlyste møtet.

HOLMLIA: – Som BU-leder bruker jeg min rett til å utsette hele møtet. Det er uforsvarlig å fortsette nå. Vi møtes igjen onsdag 5. juni klokken 19.00 sa Shabaz Tariq fra talerstolen.

Da hadde det lenge vært amper stemning i BU-salen.

Bare en orientering

Egentlig skulle fungerende bydelsdirektør Lillian Aakervik på slutten av møtet kun gi lokalpolitikerne en orientering om «ståa» i saken som dreier seg om Omsorgsbygg og bydelens vedtak om at Hallagerbakken barnehage og frivillighetssentralen på Holmlia skal bytte lokaler.

Nordstrands Blad skrev om saken og hele problemstillingen 18. april.

Hallagerbakken barnehage ønsker ikke å flytte, men er pålagt dette av Arbeidstilsynet. Frivillighetssentralen mener de har opsjon på å bli i sine lokaler til 30/11 2014, men har fått oppsigelse fra 1. juli i år.

Guri Riksaasen (SV) var raskt på talerstolen med et forslag til vedtak på vegne av SV og Venstre:

«BU tar administrasjonens redegjørelse til orientering og ber om at de involverte parter forhandler seg frem til en løsning som best mulig ivaretar alle parter; det vil fortrinnsvis si at Holmlia frivillighetssentral flytter til Hallagerbakken barnehage.»

LEDER: «Respektløs møtekultur»

– Dette er en vanskelig. To grupper settes opp mot hverandre og det er problematisk når vi skal ivareta alle våre beboere best mulig, sier Riksaasen.

Hun minner dessuten om at bydelen er lovpålagt å skaffe barnehagen lokaler, men ikke lovpålagt å sørge for at frivillighetssentralen har et sted å være.

Ap mot resten

Arbeiderpartiets gruppe ville ikke stille seg bak SV og Venstres forslag. Den forlangte først et kort møte på 15 minutter, deretter et 40 minutters gruppemøte som endte med følgende forslag til vedtak:

«På bakgrunn av oppsigelsesbrevet til frivillighetssentralen ønsker BU en full politisk gjennomgang av saken. Den settes på kartet til møtet 20. juni slik at den får en bred realitetsbehandling. I mellomtiden anmoder BU om at oppsigelsesbrevet stilles i bero. BU mener primært at Hallagerbakken fortsatt skal være barnehage, og at andre lokaler for frivillighetssentralen må vurderes».

Dette vedtaket gikk ikke de andre partiene med på. Debatten ble mer og mer ustrukturert og opphetet.

Da BU-medlemmer i tillegg begynte å diskutere om møtet kunne fortsette etter klokken 22, gjorde BU-leder Tariq det eneste rette. Han avlyste hele møtet.

LES OGSÅ:

LEDER: «Respektløs møtekultur»

Brann på Nordstrand

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.