RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bader de i Akerselva – i januar!


SPREK: "Sterke jenter" med sprek lærer Gunn Asveig Manflå, som selvsagt ikke kunne være noe dårligere enn elevene, og jumpet uti selv også. FOTO: Jonas Evensen
SPREK: "Sterke jenter" med sprek lærer Gunn Asveig Manflå, som selvsagt ikke kunne være noe dårligere enn elevene, og jumpet uti selv også. FOTO: Jonas Evensen
Ikke noe pysete over Rønningen Folkehøgskole-elevene, tidlig tirsdag morgen sto isbading på timeplanen!

KJELSÅS: Det var en blid og spent gjeng – og med kakao – som stilte tidlig en januartirsdag morgen på Frysja, alle fra faget «Sterke jenter» ved Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås.

Elevene skulle debutere som isbadere, og selvsagt også læreren, Gunn Asveig Manflå, og legger til at ingen av elevene stilte seg negative til å prøve isbading da initiativet kom på bordet.

Sterke jenter

Isbading

KALDT?: Kaldt i vannet er det, men likevel er Rønningen Folkehøgskole-elever og lærer innstilt på å isbade igjen.    (Foto: Jonas Evensen)

– «Sterke jenter» handler blant annet om å ha et bevisst hode, varmt hjerte og sterke muskler, og mye om identitet. På Rønningen skjer det mye hele tiden, og innimellom viktig å stoppe opp og tenke på seg selv og over hvilke verdier som er viktige her i livet. Og viktig å prøve ut nye ting – strekke seg. Som for eksempel å debutere som isbadere! forteller Gunn Asveig.

Mer er det ikke å si om den saken – av med klærne og uti elva! Ingen pyser fra «sterke jenter», noen tok til og med to bad til ære for fotografen.

– Kaldt, gøy og herlig! Dette gjør vi gjerne igjen, er elevene helt enige om.

Også læreren kunne tenke seg en dukkert senere.

– Dette blir man jo garantert gira av – en finfin jakt på endorfiner i vintermørket! Jeg er så stolt av elevene mine. Hittil er det nok det mest ekstreme vi så langt har gjort med «sterke jenter», sier Gunn Asveig.

LES OGSÅ: Brrr ...! Se video av bruden som debuterer som isbader i Akerselva!

TØFFESTE:  – Nok det tøffeste vi har gjort så langt i "Sterke jenter", ifølge Ingrid – her med Aslak.  (Foto: Jonas Evensen)

– En opplevelse!

Ingrid Rui (19) fra Hamar liker godt å bli utfordret. Den spreke Rønningen-eleven ved idrettslinja er også på landslaget i Taekwondo.

– Jeg kjente i hvert fall godt at jeg var i live nå, ler Ingrid, som anbefaler folkehøyskole på det varmeste.

– Jeg trives veldig godt, og blir utfordret på mange forskjellige måter. Flott å gå sammen med elever med forskjellige type bakgrunn og interesser, jeg synes rett og slett det er en opplevelse å gå på folkehøyskole, og ikke minst veldig sosialt, forteller Ingrid.

LES OGSÅ: Dramatisk da P4-programleder Kjetil Hugin isbadet i Akerselva

– Tøffeste så langt

– Jeg ble veldig positivt overrasket over faget «sterke jenter», vi gjør mye spennende. Men isbading er nok det tøffeste vi har gjort så langt! Men jeg gjør det gjerne igjen, ifølge Ingrid.


LES OM FLERE ISBADERE:

Isbading – Detet er ikke for pyser!

– Isbading er som champgne i årene, mener isbaderklubben fra Kjelsås

... mens denne gjengen med skoleelever mener isbading gir dem god helse

Denne friske damegjengen bader året rundt fra Vippetangen

... mens damene i badeklubben "Friske Fruer" kaster klærne i minus 16 grader!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere