RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I år er det innført laserlinje i hoppbakken. Dermed kan publikum se hvor langt neste hopper må hoppe.
I år er det innført laserlinje i hoppbakken. Dermed kan publikum se hvor langt neste hopper må hoppe. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Her blir det ekstremt høylytt i helgen

Sist oppdatert:
Fannemel, Bjørgen, Northug, Weng. Til helgen samles de til en skikkelig skifest i Kollen.

HOLMENKOLLEN: Det er klart for flere dager med fest. Skifest, vel og merke. Bor du i området, har du kanskje fått nabovarselen allerede. Det skal bli lyd, leven, god mat og ekte norsk skiglede når Holmenkollen skifest går av stabelen.

Mellom 13. mars og 15. mars arrangeres FIS World Cup i hopp, kombinert og langrenn. Og mens både norske og utenlandske skiutøvere kjemper om gullet, kan publikum være med på mye annen moro som Holmenkollen Skifestival stiller i stand.

Les også: Vil ikke reklamere for hoppjentene

Økologisk mat

Nytt av året er den kortreiste maten. Ingen skal kritisere nordmennene for å bare servere kalde pølser lenger. Dermed får kongen økologisk middag på kongetribunen, mens folket selv kan kjøpe både lapskaus og rømmegrøt.

Beviset på god stemning! Dette bildet er tatt ved et av de tidligere arrangementene.– Kronprinsparet støtter jo også økologisk landbruk, så det er spennende å tilby økologisk mat på kongetribunen, sier daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen Skifestival.

Les også: Lørdagshoppet skal skape en skikkelig god stemning

Holmenkollen Skifestival er blant de første i Norge som velger et økologisk alternativ på et så stort idrettsarrangementet. Det samarbeider med leverandøren Urban Food.

- Dette er med på å løfte denne idrettsfesten nok et hakk, sier Sæterøy.

Hun sier at målet er å skape verdens største og beste skifest.

Kristin Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.


-  Det gjør vi ikke uten å ha kvalitetsmat på øverste nivå. I år har vi tatt en rekke grep for å fornye festen rundt alt det sportslige, og derfor har mat vært et av våre viktigste fokusområder, da vi det dette utgjør en stor del av totalopplevelsen.

Og med dette grepet ble det gull – I form av Debios gullmerke for økologisk servering.

- Dette har vi jobbet knallhardt for, og målrettet mot, i snart ett år. Nå kan jeg nesten ikke vente på å få servere tusenvis av utøvere, VIP-er og kongefamilien, sier Bård Greni, som eier Urban Food.

Kollenbrøl, afterski og god stemning

Det vil bli høylytt. De norske skiutøverne skal tross alt heies frem til målstreken.  Kubjeller og kollenbrøl må selvfølgelig til. 

Det skal også være Damenes aften og afterski.

Hele 90.000 mennesker er forventet å delta på arrangementet. Det ble derfor delt ut nabovarsler i området i forrige uke.

Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifest.

– Vi er takknemlige for at vi får arrangere skifest i verdens skimekka tre dager til ende. Dette er elitens storstue, men nasjonalanlegget har også jo naboer som vi ønsker å vie litt oppmerksomhet. Det er vel normal folkeskikk å varsle om at det blir fest, sier Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival. 

For skiutøverne, bortsett fra herrelaget i hopp, blir denne helgen avslutningen på verdenscupen.
– Dermed blir det jo ekstra mye brøling og stemning håper vi, dette blir siste sjanse denne sesongen til å se dine skihelter live! Særlig etter et fantastisk VM tror vi dette blir en folkefest av de sjeldne, sier Nordskar.

Les også: Nå blir det laserlys i bakken

Lik oss og få flere nyheter fra hovedstaden!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere