Her blir det folkevandring

Kyst- og kulturstien langs Ekebergåsen blir et pilotprosjekt for Oslo kommune. Skilting av stien kan komme i gang på nyåret.

Ekeberg: Den nye Kyst- og kulturstien skal gå på allerede eksisterende gangveier og stier langs Ekebergåsen.

Stien skal begynne ved Alunverket i bunnen av Kongsveien, fortsette på stien over Kongsveien, opp til Ekebergrestauranten, via Sjømannsskolen og helleristningene i Familiedalen og gjennom Byskogen. Stien skal på sikt kobles til andre kyststier og danne ett sammenhengende nett av stier langs kysten av oslofjorden.

Jeg tror vedlikeholdet blir mye bedre når vi får etablert dette som en Kyst- og kultursti. Her kommer det til å bli folkevandring, sier en entusiastisk Gunnar Pedersen i Eikabergtinget.

Kulturminner

I første omgang skal det settes opp skilter med logo som tydelig markerer at dette er Kyststien. På sikt skal det settes opp retningsskilt og informasjonstavler ved de mange kulturminnene som ligger langs traseen. Det blir også sett på muligheten for å lage avstikkere til kulturminner som ikke ligger i selve traseen, for eksempel Kongshavn.

Skiltingen kan komme i gang allerede på nyåret. Pilotprosjektet skal gi kunnskap og erfaring til det videre arbeidet med Kyst- og kulturstien.

Med dette pilotprosjektet får vi erfaring med stien og skiltingen slik at vi vet hvordan vi skal jobbe videre med stien, sier Truls Korsæth i Friluftsetaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.