*Nettavisen* Nyheter.

Her blir det ingen svømming i sommer

Tøyenbadet skal utbedres i sommer. Derfor holder det stengt. Foto: Arkivfoto

Tøyenbandet ble rehabilitert i 2009, men arbeidene var ikke bra nok utført. I sommer må badet stenges og utbedres.

TØYEN: Fra siste uka i juni til slutten av august må badenymfene finne alternative bad i Oslo. Tøyenbadet som ble rehabilitert så sent som i 2009, må igjen ha utbedringer. Reklamasjoner på denne jobben skal utføres i sommer.

– Vi holder fortsatt på med reparasjoner for å få bassenget helt tett etter utbedringen, sier direktør i idrettsetaten Anne Farseth til NRK Østlandssendingen.

Kritisk til prislapp

Den forrige rehabiliteringen skulle ha kostet 60 millioner kroner. Prisen viste seg å bli 139 millioner kroner. Hvor mye sommerens utbedring vil koste er uvisst. Blant annet fordi dette dreier seg om en reklamasjon.

Prosjektet har fått kritikk for måten det er håndert på, og for hvor dyrt det har blitt. Nå skal det evalueres.

– Hvem som har gjort feil kan ikke jeg svare på, nå konsentrerer vi oss om å stoppe lekkasjene og få badet tett. Så er det en parallell vurdering av hva som har vært gjort i prosjektet og hva som eventuelt skulle vært gjort annerledes, sier Farseth til NRK Østlandssendingen.

Sogn bad vil i tillegg være åpent for morgenbading tirsdager og torsdager fra uke 26 til og med uke 32. Publikum vil da kunne benytte badet fra klokken 07.00 til klokken 09.30.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.