RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det ny barnehage


SKULLERUD: Disse grøntarealene ved Skullerud gård skal brukes til barnehage. – Vi har som mål å sette opp midlertidig paviljong her den første uken i september, sier kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg. I bakgrunnen ser du de kommunale boligene i Johan Scharffenbergs vei 105.
SKULLERUD: Disse grøntarealene ved Skullerud gård skal brukes til barnehage. – Vi har som mål å sette opp midlertidig paviljong her den første uken i september, sier kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg. I bakgrunnen ser du de kommunale boligene i Johan Scharffenbergs vei 105. Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen
En barnehagetomt har plutselig åpenbart seg på Skullerud. Her blir det midlertidige paviljonger for Storgården og Fuglemyra barnehager.

ØSTENSJØ: Behovet for nye barnehageplasser ser ut til å være umettelig, og i Bydel Østensjø har det vist seg vanskelig å finne egnede eiendommer.


I arbeidet med å finne midlertidige lokaler for Storgården barnehage på Manglerud, har det imidlertid dukket opp en barnehagetomt.

Ved Skullerud gård

Mellom Skullerud gård og de kommunale boligene i Johan Scharffenbergs vei 105, viser det seg nemlig at Eiendoms- og byfornyelsesetaten eier en ubebygd tomt på cirka fire mål.

Når Storgården barnehage til høsten skal rives og bygges ny, vil barna flytte inn i paviljonger på blomsterengen på Skullerud.

– Vi tar to mål av tomten til midlertidig barnehage. 18 barn fra Storgården starter barnehageåret i friluftsgruppa i Wetlesens vei, mens resten flytter til Skullerud i september, opplyser kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg.

– Det blir gode parkeringsmuligheter og kort vei til offentlig kommunikasjon.

LES OGSÅ: Endelig fikk skullerudbarna ny lekeplass

Fuglemyra overtar

Første kvartal 2015 skal nye Storgården barnehage være ferdig.

Da er det Fuglemyra barnehage på Oppsal sin tur til å bli rehabilitert.

– Når Storgården flytter ut overtar Fuglemyra paviljongene på Skullerud, sier Svenneby.

LES OGSÅ: Skullerud får ny kafé, sushi og butikk

Kan bli permanent

Hun kjenner ikke forhistorien til den ubenyttete tomten, som i dag er regulert til boligformål, men sier at den vil ta av for noe av presset på å skape barnehageplasser.

– Det foreligger ikke planer om permanent barnehage der nå, men behovet er jo der, sier Svenneby.

LES OGSÅ: Byrådet vil ha eldre inn i barnehagene

Virker fornøyd

Foreldre ved Storgården barnehage ble informert om utviklingen i saken forrige onsdag.

– Det virket som at de var fornøyd, sier Svenneby.

– De kommer fra en veldig sliten barnehage og skal over i nye paviljonger som blir en stor forbedring. Etterpå får de tilbake en av Norges beste barnehager, det kan vi love at Storgården blir, sier Svenneby.

Først skulle Storgården barnehage ha midlertidige lokaler i den gamle vaktmesterboligen ved Abildsø skole. Det var det store protester mot. Skolen vil gjerne bruke lokalene, og mange fryktet trafikkaos.

Uavklart på Abildsø

Det er nå uavklart hva som skjer med vaktmesterboligen.

– Vi må ivareta en helhet og har prosjektert litt i forhold til det. Men den egnet seg ikke som midlertidige lokaler for Fuglemyra, og da ville det vært en mye mer kortsiktig løsning enn vi har fått til nå, sier Svenneby.

– Da ville det kun vært for Storgården og så måtte vi funnet ny løsning for Fuglemyra. Vi får mye mer for pengene med paviljonger på Skullerud, sier Svenneby.

Da denne artikkelen først ble skrevet opplyste Omsorgsbygg at tomten var ferdigregulert til barnehageformål. Dette viste seg å være feil, og teksten er derfor rettet opp. Tomten er i dag regulert til boligformål.

LES OGSÅ:

Barnehagene i Østensjø ber om vedlikehold

Vil bygge seks nye boligblokker på Skullerud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere