RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det sandvolleyball


Elgsletta, som ligger mellom Vahls gate og Akerselva, blir oppgradert med blant annet to sandvolleyballbaner. Foto: Øystein Dahl Johansen
Elgsletta, som ligger mellom Vahls gate og Akerselva, blir oppgradert med blant annet to sandvolleyballbaner. Foto: Øystein Dahl Johansen
Allerede om et par uker kan du spille sandvolleyball på Elgsletta.

ELGSLETTA: - Det begynner å nærme seg finalen nå. Det er ikke kjørt på sand ennå, men dette vil skje i løpet av et par uker, forteller vikarierende mediekontakt i Friluftsetaten, Jan Lone til Østkantavisa.

Den offisielle åpningen er først 22. august, men anlegget kan tas i bruk så snart det står ferdig.

Først i Oslo indre by

Arbeidet på Elgsletta startet i slutten av februar. Sletta skal bli en nesten 5.000 kvadratmeter stor aktivitetspark og en grønn oase i det kommunen betrakter som et belastet område.

Tidligere har Elgsletta kun vært en stor gresslette med noen trær og den karakteristiske elgstatuen.

Friluftsetaten har nå bygget et sandbasseng hvor det er plass til to sandvolleyballbaner. Dette er de to første sandvolleyballbanene i Oslos indre by. Det blir også park med trær og flere staude- og buskfelt. Det er i tillegg prosjektert en grillplass som kan bli aktuell senere.

Gjenbruk av avfall

Jordmassene langs nederste delen av Akerselva er mildt forurenset, og gjenbruk av massene tillates ikke utenfor eiendommen. Det koster store summer å kjøre og levere massene til godkjente deponier. Friluftsetaten har løst dette ved å bruke den forurensede jorda på stedet i nye jordvoller langs Vahls gate. Jordvollene vil fungere både som støyskjerm og visuell skjerm mellom parken og veien.

Skulle vært Kulsetta

Lokalhistoriker Leif Gjerland mener for øvrig at både navnet og statuen på sletta er svært misvisende.

- Statuen er vel laget av Waksvik (Skule journ.anm.), som alle de andre teite dyreskulpturene i denne byen. Det er egentlig en ubegripelig feil, det skulle stått en statue av ei ku der. Lakkegata var hovedinnfartsåre for kuslepp som skulle til slakt. Statuen tror jeg var en gave og navnet har kommet som følge av det fordi dette har vært et ikke-noe-sted med behov for et navn, sier Leif Gjerland.

Skulpturen «Elg», sto ifølge Wikipedia, ferdig i 1998 og var en gave fra Kreditkassen som feiret 175-årsjubileum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere