RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det snart sandvolleyball


HER KOMMER BANENE: Sandvolleyballbanene skal legges på den delen av Skredderjordet som ligger mot akebakken, det vil si på motsatt side av Åsdalsveien.
HER KOMMER BANENE: Sandvolleyballbanene skal legges på den delen av Skredderjordet som ligger mot akebakken, det vil si på motsatt side av Åsdalsveien. Foto: Foto: Kristin Trosvik
Bydelen har funnet en ny løsning for sandvolleyballbanene, etter at prosjektet på Nordseter ble skrinlagt i fjor sommer.

LJAN: 19. juni vedtok bydelsutvalget på Nordstrand å støtte etableringen av tre sandvolleyballbaner på idrettsplassen Skredderjordet. Tomten ligger ved Åsdalsveien på Ljan.

Banene skal finansieres av Oslo Volley som samarbeider med Ljans Vel og Bydel Nordstrand om prosjektet. Styret i Ljans Vel stiller seg positivt til prosjektet, men presiserer at verken beboeres interesser eller øvrige aktiviteter som i dag finnes på Skredderjordet, skal blir endret på grunn av sandvolleyballbanene.

Med støtte fra bydelsutvalget kan Oslo Volley nå finne entreprenør og starte byggearbeidet. Etter det Nordstrands Blad erfarer kan arbeidet starte allerede i august.

Det er avklart med Plan- og bygningsetaten av tiltaket ikke er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven.

LES OGSÅ: Ble nordiske mestere i sandvolleyball

Skulle til Nordseter

Oslo Volley skulle opprinnelig legge sandvolleyballbanene på Nordseter. Prosjektet ble brått skrinlagt like før anleggsstart i juni i fjor da det ble varslet om at noen av naboene ikke hadde blitt informert. Da disse naboene fant ut om prosjektet, viste det seg å være en del motstand mot planene.

Bydelen bestemte seg derfor å finne en annen egnet tomt til sandvolleyball.

– Jeg har hele tiden vært pådriver for å få til en løsning på dette, sier Arve Edvardsen, leder for bydelsutvalget.

LES OGSÅ: Ljan fotballklubb er tilbake

Ønsker parkeringsløsning

Det har kommet innsigelser fra tre naboer.

En av kommentarene går på bekymring for økt trafikk og parkeringsproblemer. En nabo foreslår å flytte gjerdet mot Åsdalsveien noen meter inn på gressmatten og etablere en parkeringsplass her.  

Andre kommentarer går på bekymring for allerede eksisterende aktiviteter på idrettsplassen, som aking og skøyting.

I sakspapirene står det presisert at banene skal legges plant med bakken og at det ikke skal settes opp stativer eller annet som vil stikke opp av bakken vinterstid.

Området vil dermed kunne brukes til aking og vinteraktiviteter som i dag. Sandvolleysesongen er vanligvis fra april til september.

Det skal etter planen alltid være én bane ledig til uorganisert aktivitet. Oslo Volley kan sette opp treningstider for sine grupper på to av banene.

LES OGSÅ: Bil med barn trillet utfor skrent på Ljan

Ny skiftebod blir egen sak

På tomten er det en brakke som i dag er brukt til å lagre utstyr til skøytebanen som er der vinterstid.

Det er planer om utskifting av denne brakken, og Ljans Vel har allerede blitt innvilget 50.000 kroner av årets frivillighetsmidler til å få oppført et nytt bygg/skiftebod på idrettsplassen. Det vil bli lagt frem egen sak om dette.

Bydelsdirektøren ser også behov for å utvikle plassen til et møtested med benker, bord og en grillplass.

Sandvolleybanene skal plasseres mot skogskråningen som brukes som akebakke om vinteren, det vil si på motsatt side av Åsdalsveien.

Det er planer om å flytte ytterkant ballbane/skøytebane litt mot vest. Det vurderes da samtidig å bekoste ny grus på banen.  

LES OGSÅ:

Basket-barna gikk til topps

Låsesmed kan være Oslos største id-tyv

Nå kan du kjøpe Munchs utsikt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere