RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det togløst i tre uker


I tre uker vil det ikke gå tog mellom Oslo S og Ski. Jernbaneverket benytter rolige sommeruker til det de betegner som en storjobb. Blant annet skal det lages nye underganger på Ljan stasjon.
I tre uker vil det ikke gå tog mellom Oslo S og Ski. Jernbaneverket benytter rolige sommeruker til det de betegner som en storjobb. Blant annet skal det lages nye underganger på Ljan stasjon. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
De som vanligvis bruker toget på strekningen Oslo S – Ski, må forberede seg på annen transport i tre uker fra 28. juli.

OSLO – SKI: Jernbaneverket vil bruke de roligste sommerukene til å utføre arbeider på skinnegangen mellom Oslo S og Ski. Dette vil få betydelige konsekvenser.

I de tre sommerukene vil det ikke gå tog på strekningen. Dette betyr at de som vanligvis bruker toget, må finne seg alternative transportmidler.

Det settes opp buss for tog. På Hauketo går den fra stasjonsområdet. På Holmlia har den stopp oppe på broen og på Rosenholm på den store parkeringsplassen.

LES OGSÅ: Mosseveien stenger i helga

På Ljan og Nordstrand blir det ingen slike tilbud. Det vil si at passasjerene må velge andre alternativer. På Ljan går det busser både i Ljabruveien og på Mosseveien. På Nordstrand er alternativene busser på Mosseveien og Ekebergbanen.

Det er mye som skal gjøres på strekningen i løpet av de tre ukene. Vedlikeholdsarbeid, forberedelser til det som en gang i fremtiden skal bli Follobanen og oppgradering av signalanlegg.

På Ljan stasjon skal det lages nye underganger under sporene og ved Hauketo skal den 73 meter lange Soletunellen rehabiliteres og brannsikres.

Jernbaneverket betegner sommerens program som en storjobb som skal bidra  til et mer pålitelig og fremtidsrettet togtilbud.

Mandag 18. august går togene igjen som normalt.

LES OGSÅ:

Svenske tatt med 64.580 sigaretter i Oslo

Kjørte med barn hengende ut av vinduet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere