RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sportssendinger, og spesielt fotball, er faktisk noe av det mest krevende å gjengi for en TV. Vi har testet seks TV-er som greier oppgaven med glans.
Sportssendinger, og spesielt fotball, er faktisk noe av det mest krevende å gjengi for en TV. Vi har testet seks TV-er som greier oppgaven med glans.

Her blir VM-resultatet best

Sportssendinger, og spesielt fotball, er noe av det mest krevende å gjengi for en TV. Vi har testet seks TV-er som garanterer et godt VM.

LYD & BILDE: Fotball-VM er den begivenheten som samler flest TV-seere verden over.

Selv om det norske landslaget glimrer med sitt fravær i år, er årets UEFA-mesterskap førsteklasses TV-underholdning for fotballelskere – ikke minst nå som alle kampene kringkastes i ekte HD-kvalitet!

Og hva passer vel bedre da, enn en stor flatskjerm som kan gjengi spillet i all sin prakt?

TV-testen

Lekker design-LED

 • Grundig Fine Arts 46 LED
 • Terningkast 5
 • Pris: 15 000 kroner

Kvalitetsfølelsen er stor på Grundig Fine Arts 46 LED. Men bildepanelet har noe begrenset kontrast i forhold til de beste, man må derfor justere litt etter lysforholdene i rommet.

Derimot er fargeinnstillingene gode, og TV-en gir suveren skarphet med HD-kilder. Skal man se på raske bilder, må man slå av DNR i bildebehandlingen for få et bra bilde.

Lyden er midt på treet, og fjernkontrollen noe plundrete. Ellers gode prestasjoner i de fleste tilfeller, pakket inn i et utsøkt, designorientert kabinett i metall.

Les mer om Grundig Fine Arts 46 LED på lydogbilde.no

Perfekt kombi-TV

 • LG 47LE850N
 • Terningkast 5
 • Pris: kr 18.000

LG 47LE850N gir langt på vei «det beste fra to verdener» både når det gjelder design og bildekvalitet. Skjermen har dype svartnivåer og utsøkt kontrast som tilfredsstiller filmfansen. Med effektiv bevegelseskompensering i tillegg er den godt egnet til de kjappeste sportssendingene.

Vi endte opp med en kontrast rundt 90, og ved å skru av en del funksjoner som støyreduksjon og lyssensor, redusere fargemetningen noen hakk og finjustere lysstyrken litt, fikk vi meget gode bilder.

Brukergrensesnittet er veldig intuitivt og bra, og fjernkontrollen brukervennlig. Lyden er derimot langt under hva vi forventer av en TV i denne prisklassen.

Les mer om LG 47LE850N på lydogbilde.no

Firefargers LCD-panel

 • Sharp LC46LE820E
 • Terningkast 5
 • Pris: kr 18.000

Sharp LC46LE820E har et helt nytt LED-LCD-panel som bruker fire grunnfarger istedenfor tre (RGB). TV-en har et vell av innstillings- og kalibreringsmuligheter, men man burde ha gjort en enda bedre jobb når det gjelder bildet rett opp av esken.

Sharp har lagt seg på de samme litt overdrevne fabrikkinnstillingene vi ser hos fargesterke merker som Samsung og LG. Det er litt synd, men når vi justerer bildet blir det skarpt og velbalansert.

Brukergrensesnittet er av de mer brukervennlige vi har vært borti, fjernkontrollen likeså.

Les mer om Sharp LC46LE820E på lydogbilde.no

Designperle

 • Sony KDL-46NX700
 • Terningkast 5
 • Pris: kr 18.000

Hvem sa at en TV skal være trøtt og kjedelig? Sony KDL-46NX700 har heldekkende frontglass og kan leveres med en spesiell sokkel som tillater skjermen å tiltes bakover, noe som gjør den velegnet for plassering på lave bord og hyller.

Designmessig får vi B&O-vibber, men byggekvaliteten står ikke helt i stil – det skrangler nemlig litt i plastbakstykket ved høye volumer. TV-en har gode grunninnstillinger. Kontrast og farger må modereres noe, men ellers er det svært lite å sette fingeren på.

Glimrende bevegelseskompensering gjør at TV-en trives med raske bilder som sport og action. Flott brukergrensesnitt og god lyd bidrar også positivt.

Les mer om Sony KDL-46NX700 på lydogbilde.no

Beste kjøp: Plasma for alle pengene

 • Panasonic TX-P50X20
 • Terningkast 5
 • Pris: kr 10.000

I tillegg til de lekre og smekre LED-skjermene i testen, har vi tatt med to plasmaskjermer. Panasonic TX-P50X20 er den billigste av de to, og viser seg å ha overraskende høy bildekvalitet.

Panasonic TX-P50X20 har alt det en god plasma-TV skal ha, og svært få av svakhetene man forbinder med en storskjerm i budsjettklassen. Riktignok mangler full HD-oppløsning her, men med svært god kontrast, bra svartnivå og imponerende fargegjengivelse er man nærmest garantert gode bildeopplevelser.

TV-en har i tillegg nok lysstyrke til å levere smellvakre bilder i et opplyst rom, men det blanke frontglasset gjør likevel at den egner seg best i rom hvor man har kontroll på lyset.

Les mer om Panasonic TX-P50X20 på lydogbilde.no

Best i test: Den beste sportsskjermen

 • Panasonic TX-PX50G20
 • Terningkast 6
 • Pris: kr 15.000

Kombinasjonen av et lynhurtig plasmapanel og moderne bevegelseskompensering gir feiende flotte sportsbilder. Panasonic TX-PX50G20 har noe av den glatteste og mest behagelige bildegjengivelsen vi har sett fra en skjerm, uansett pris.

Selv når vi sammenligner med de raskeste LED-skjermene med 200 Hz, er det tydelig at plasmaskjermen har en anelse mer naturlige og sømløse bevegelser, og at den klarer å bevare skarpheten bedre når det går fort for seg på fotballbanen.

Plasmaskjermen trenger fortsatt kontrollerte lysforhold for å yte sitt beste. Men om du kan gi denne TV-en de rette arbeidsforholdene, kvitterer den med en bildegjengivelse vi ikke har sett maken til i dette prisleiet tidligere. Sånn sett er Panasonic TX-P50G20 en aldri så liten sensasjon – perfekt til både sport og film.

Les mer om Panasonic TX-PX50G20 på lydogbilde.no

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere