RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bor det flest innvandrere i Oslo


ARBEIDSINNVANDRER: Bartender Joonatan Woodward lager sofistikerte drinker til gjestene på cocktail-loungen A21.
ARBEIDSINNVANDRER: Bartender Joonatan Woodward lager sofistikerte drinker til gjestene på cocktail-loungen A21.
Nesten hver tredje Oslo-borger har innvandrerbakgrunn. Sjekk tallene for din bydel.

OSLO: Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ved årsskiftet var bosatt 181 343 innvandrere - og deres norskfødte barn -  i Oslo. Det vil si en økning på 6,5 prosent i forhold til foregående år.

Se oversikten over hvor personer med innvandrerbakgrunn er bosatt i Oslo her!I bydel Søndre Nordstrand har nå nesten halvparten (49,2 prosent) av de bosatte slik bakgrunn. Ingen andre bydeler har en større andel innvandrere.

Stovner og Alna ligger like under med henholdsvis 48,1 og 47,3 prosent, mens tallene for bydelene Vestre Aker, Nordstrand og Ullern i motsatt ende, er på rundt 15 prosent.

LES OGSÅ: Bydelen med det store overskuddet

EU-tilstrømning

De senere årene har økningen vært særlig stor blant personer med bakgrunn fra EU. Dette skyldes i første rekke arbeidsinnvandring fra Polen og de baltiske statene.

Behovet for arbeidskraft er stort i Norge – og for borgere i EU og EØS er det lettere enn noen gang å komme hit. EØS-borgere trenger i dag bare å melde seg på nett når de kommer til landet.

LES OGSÅ: Et vellykket integreringstiltak

Disse er for øvrig  adskillig jevnere fordelt mellom bydelene, men med en klar overvekt i sentrumsbydelene og de vestlige bydelene.

Her kommer de fra

De største gruppene med innvandrerbakgrunn i Oslo er personer med bakgrunn fra Pakistan (22 034), Sverige (13 635), Somalia (12 779) og Polen (12 180).

Se oversikten over hvor personer med innvandrerbakgrunn er bosatt i Oslo her!

Andelen av befolkningen i Oslo, som enten er innvandrere eller barn av innvandrere, har fra 2004 steget fra 21,8 prosent til 29,6 prosent i januar 2012.

LES OGSÅ: Kulturdirektør om Oslo: – Alle vil jo bo her!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere