RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støy fra veier er hovedsynderen når det kommer til støy i Oslo. Groruddalen er spesielt belastet med tre store årer, E6, Østre Aker Vei og Trondheimsveien.
Støy fra veier er hovedsynderen når det kommer til støy i Oslo. Groruddalen er spesielt belastet med tre store årer, E6, Østre Aker Vei og Trondheimsveien. Foto: ARKIVFOTO

Her bråker det mest

Støysonekart for Oslo viser hvor du ikke vil bo dersom du er følsom for støy.

OSLO: Bymiljøetatens offisielle støyberegningskart viser hvor i Oslo støyen er verst. Kartet er fra 2006, og en ny oversikt vil være klar i løpet av 2012. Det er disse kartene som ligger til grunn for hvor det ikke anbefales å lokalisere bolig.

Hvor støyer det mest i Oslo? Tips oss om din gate i kommentarfeltet under!

Kan få lov til å avvike

Kay Kleverud ved avdeling for geodata ved Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune sier miljøverndepartementet anbefaler at kommunen unngår å lokalisere boliger innenfor disse støysonene. Unntaket er støysone 50-54 desibel, som oppfattes som tilstrekkelig støysvakt.

– Med gode planleggingsgrep og ved hjelp av støyavbøtende tiltak er det likevel ofte mulig å få til tilfredsstillende støyforhold for boliger i støysoner helt opp til 60-65db. I støysoner med mer enn 65dB er dette imidlertid svært krevende å få til, og departementet fraråder derfor etablering av boliger der støyen er over 65dB, forklarer han.

Kleverud forklarer at kommuner kan få lov til å avvike fra miljøverndepartementets retningslinjer i sentrum og i kollektivknutepunkt, dersom disse områdene er definert i kommuneplanen. Oslo kommune vurderer å definere slike avviksområder i pågående kommuneplanarbeid.

Støysonekart for flytrafikk eksisterer kun for nærområdene til større flyplasser.

LES OGSÅ: Forpestes av flystøy

Hvor støyer det mest i Oslo? Tips oss om din gate i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere