Gå til sidens hovedinnhold

Her bulker du bilen

En av tre Oslo-folk bulker bilen i Parkeringshus.

OSLO: En fersk undersøkelse viser at hver tredje bilfører i Oslo har opplevd å bulke i et parkeringshus. Dette skriver det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Pressenytt.

– Enkelte P-hus er rene bilfeller, mener forsikringsbransjen.

Trangt om plassen

Undersøkelsen fra Storebrand Skadeforsikring, gjennomført av Norstat blant over tusen nordmenn, viser at nesten 20 prosent av skadene i parkeringshus i Oslo er bulking i stolper.

- Mange av skadene i parkeringshus oppstår nettopp fordi det er altfor trange parkeringsplasser, med mange vegger og stolper rundt, sier administrerende direktør Tom Granquist i Storebrand Skadeforsikring til nettstedet.

Gutta er verst

Og du som trodde det var svigermor på vei til søndagsmiddag som skraper opp bilen mest må tro om igjen. I undersøkelsen fra Norstat svarer nemlig 38 prosent av mennene at de har fått ytre skader på bilen i parkeringshus, mens bare hver fjerde kvinne har opplevd det samme.

– Det er vanskelig å gi noen forklaring på hvorfor det er slik forskjell blant kjønnene, men kanskje kvinner er roligere og mer oppmerksomme trafikanter, sier Granquist.

Brems ned stresset

I 2009 ble det rapportert over 75 000 skader på personbil som følge av rygging eller påkjørsel av parkert kjøretøy, ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

– Et fellestrekk ved disse uhellene er at de lett kunne vært unngått med mer konsentrasjon rundt kjøringen, sier seniorkommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Fellesorganisasjon, Stine Neverdal til Pressenytt.

Hun mener mange av tilfellene er stressrelatert og gjerne skjer på en fredag eller lørdag. Ofte skjer skadene mens bilfører har et blikk på mobiltelefonen eller bytter radiokanal mens de rygger.

– Mange stoler nok dessuten blindt på ryggesensoren, sier Neverdal, og oppfordrer bilister til å være mer oppmerksomme når de sitter bak rattet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året