*Nettavisen* Nyheter.

Her bygges seks eneboliger

LJABRUBAKKEN: En tomt vis av vis ICA på Ljabru er ryddet for å gjøre plass til seks eneboliger.Foto: Nina Schyberg Olsen

En drøyt to tusen kvadratmeter stor tomt er ryddet på Ljabru for å gjøre plass til flere nye eneboliger.

Klikk på bildet for å forstørre.

PLANTEGNING: – Prosjektet er ennå ikke godkjent av Plan- og bygningsetaten, så det kan være at vi må endre på disse tegningene, presiserer Jan Erik Bøym i Solon Eiendom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ica Ljabru: Byggetomten ligger vis a vis denne tomten. Foto: Nina Schyberg Olsen

LJABRU: Ljabrubakken 2 og 2b var bebygget med en enebolig med garasje fra 1961 og en hytte fra 1942. Eiendommene har areal på 1021 og 1015 kvadratmeter.

LES OGSÅ: 23 nye boliger på Skullerud

Eneboligen og hytta er nå revet og det er planlagt å bygge seks nye eneboliger på tomten. Tiltakshaver er Solon Eiendom.

Vil starte etter påske

Jan Erik Bøyum i Solon Eiendom håper på byggestart i april.

– Vi har en rammesøknad inne hos Plan- og bygningsetaten, og vi har fått signaler om at det foreløpig ser greit ut, sier Bøyum og legger til:

– Hvis vi får rammen i løpet av mars, håper vi på oppstart av grunnarbeid i løpet av april.

Ganske luftig

De nye boligene blir over tre plan og får et bruksareal på cirka 150 kvadratmeter pluss dobbelgarasje, totalt rundt 180 kvadratmeter.

Hagene deles inn i soner med en forhage ved inngangsparti. Utearealene blir opparbeidet med plen og plattinger i tre på terreng med åpne pergolaer med skjermvegger/gjerder.

– Det blir ganske fint og luftig i forhold til andre fortettingsprosjekter vi har hatt tidligere, med åtte meter mellom hvert hus og gode hagearealer, sier Bøyum.

Ferdig tidligst januar 2014

De nye husene får to parkeringsplasser hver og det etableres snuplass på egen eiendom. Det er plass mellom hvert hus til å benytte deler av forhage til gjesteparkering.

Husene vil få en prisantydning fra 7.690.000 til 7.990.000 kroner.

– Når vi får godkjent søknaden om rammetillatelse, er vi klare til å starte arbeidet rett etter påske og da starter også salget umiddelbart, sier Jan Erik Bøyum. Han opplyser om at et slikt byggeprosjekt pleier å ta cirka ni måneder.

– Så da er det i hvert fall januar 2014 før husene er ferdig til overtakelse, sier Bøyum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.