RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er bikkja i bakken


Hunden Fant er valgt ut som årets bikkja i bakken til Holmenkollrennet på søndag.
Hunden Fant er valgt ut som årets bikkja i bakken til Holmenkollrennet på søndag. Foto: Foto: Privat
Mange har søkt. Nå er det klart at «Fant» skal i ilden foran tusenvis av ivrige hoppentusiaster på Holmenkollsøndagen 9. mars.

HOLMENKOLLEN: Skiforeningen gikk nylig ut og etterlyste hunder som ville være «bikkja i bakken» under årets hopprenn i Holmenkollen. Nå er det klart at vinneren er en Blue Merle Border Collie på fem år.

– Det har vært vanskelig å peke ut en vinner, men vi tror at Fant har de kvalitetene som skal til. Han virker som et spenstig, men sikkert valg, sier kommunikasjonssjef Emilie Nordskar i Skiforeningen i en pressemelding.

Hun forteller at foreningen har hatt mange flotte hunder å velge blant. Sjarme og personlighet, god hørsel, god helse og sportsinteresse er vektlagt av juryen, som uttaler at «Fant virker som en uredd, sjarmerende og sporty hund som tar en utfordring. At han i tillegg har sceneerfaring ser vi på som et stort pluss».

Fra teaterscenen til hoppbakken

Fant har nemlig spilt hunden Sandy i Annie på Folketeateet det siste halve året, kan matmor Marianne Elise Methi opplyse.

– Han spilte alle 45 forestillinger for over 70.000 personer og satte spiker’n i kista hver gang. Han elsket å få kos av ungene, forteller en stolt matmor.

Selv om Fant til daglig bor i Hobøl i nordre Østfold, er hunden altså vant til å stå på store scener i Oslo. Han har også deltatt på Røde Kors’ artistgalla på TV2 og opptrådt i NRK-serien «Hjem» som gårdshunden til Olav.

– Fant er en lydhør hund som konkurrerer i lydighet og er på full fart opp til eliten. Han bor i en flokk med seks andre hunder, og kan massevis av sjarmerende triks, fortsetter Methi.

Apropos triks. Les også denne: Hunden Marvin tar telefonen og klesvasken

Holder tradisjonen i hevd

Fenomenet Bikkja i bakken oppsto på 1930-tallet og har siden vært fast innslag på Holmenkollsøndagen. Stuntet foregår i pausen under hopprennet og har skapt stor entusiasme gjennom mange år.

Nå håper Skiforeningen at hoppentusiastene tar vel imot årets bikkje i bakken.

– Vi håper at Fant får en god opplevelse og at publikum synes dette stuntet fremdeles er morsomt etter så mange år. Noen tradisjoner er viktige å holde fast ved, og dette er absolutt en av dem, sier kommunikasjonssjef i Skiforeningen, Emilie Nordskar.

Les også: Her får hundene både spa og pedikyr

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere