RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Bjarts fremtidshåp


Morten Pedersen (15) og Ekaterina Bakler (16) både lærer bort og lærer selv på treningene til barnepartiene til Bjart turn på Oppsal skole. Målet er å overta som hovedtrenere.
Morten Pedersen (15) og Ekaterina Bakler (16) både lærer bort og lærer selv på treningene til barnepartiene til Bjart turn på Oppsal skole. Målet er å overta som hovedtrenere.
En voksengruppe, samt barnetilbudet på Bryn skole er allerede nedlagt. Men på Oppsal skole har Bjart turn fått to nye ungdommer som vil trene barna.

OPPSAL: Bjart turn har store problemer med å skaffe trenere til både barne og voksenpartiene sine om dagen.

Barnepartiene på Bryn skole måtte rett og slett kapitulere fordi vi ikke får tak i trenere, fortviler styremedlem i Bjart turn, Berit Solli (67)

Dessuten har Bjart måtte legge ned et voksentrim-tilbud av samme årsak.

Styret må steppe inn

Solli gleder seg imidlertid over at turngruppa akkurat har klart å rekruttere to ungdommer til å trene barnepartiene på Oppsal skole.

Jeg håper de vil fortsette. Når de får et år til på baken, så klarer de å ha barnepartiene alene, mener Solli.

Slik status er nå, hjelper Solli selv til som trener, sammen med de nyervervede ungdommene Ekaterina Bakler (16) og Morten Pedersen (15), under treningene på Oppsal skole.

Ikke ideelt ifølge styremedlemmet.

Vi er kun fire stykker i styret, og har altfor mye å gjøre allerede. Derfor håper vi å slippe å steppe inn som trenere i tillegg. Men vi gjør det vi må, sier Solli.

Vanskelig rekruttering

Både Ekaterina og Morten trives som trenere, og har planer om å fortsette.

Det er veldig gøy, men også ganske krevende, forteller ungdommene. Begge har turnbakgrunn, men ingen av dem fra Bjart.

Ekaterina flyttet til Norge fra Russland for to år siden, mens Morten er kommer fra Nordland.

Solli, hvorfor er det så vanskelig å få tak i trenere?

Minstekravet er at de som vil være trenere har litt turnbakgrunn og er over 13 år. Vi betaler gjerne for å sende folk på kurs. Problemet er at vi ikke har en rekrutteringsplattform i turnforeningen. Enten er medlemmene for unge eller for gamle, forklarer Solli (67).

Bjart turn har nærmere 250 aktive medlemmer. Den største gruppa er barn under 13 år, dessuten har turnforeningen bra med veteraner.

Vi mangler aldersgruppen imellom, og har derfor veldig få å rekruttere fra, understreker Solli. Bjart turn har heller ikke fått særlig god respons da de prøvde å avertere etter trenere for en stund siden.

Trygghet i nærmiljøet

Katrine Nilsen har en sønn som trener på Oppsal skole. For hennes familie er det avgjørende at treningen er i nærmiljøet.

Hvis ikke turningen hadde vært så nærme, kan de hende vi måtte valgt bort denne treningen, sier Nilsen.

Dessuten syns vi det er fint å treffe barn sønnen min skal starte på skolen med. Det er en ekstra trygghet at det er i nærmiljøet, mener Nilsen.

Og turn er veldig bra trening for barn. De lærer balanse, motorikk, spenst og koordinasjon. Alt dette er viktig for barns utvikling, sier Nilsen

Håper turntilbudet ikke blir nedlagt her, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere