Gå til sidens hovedinnhold

Her er de beste mobilgavene

Hvilken mobil gir man til den motebevisset, forretningsmannen eller fotografen? Vi gir deg tipsene

AMOBIL.NO: Mange ønsker seg ny mobiltelefon til jul, og de fleste har forskjellige forventninger til hva telefonen skal være god på.

Enten det bare er en telefon å høre på musikk med eller det er en mobil som skal ta seg godt ut, er det ikke lett å finne frem i den tilsynelatende uendelige jungelen med modeller.

Les hele saken på Amobil.no

Tekno-fanatikeren

HTC Touch HD

Om du skal handle en mobiljulegave til en som er opptatt av det siste og det beste er det ingen vei utenom HTC Touch HD. Dette er telefonen som er proppet med alle teknologier, inkludert GPS og super-3G, et fem megapikslers kamera og trykkskjerm.

Telefonen har en diger og skarp trykkskjerm som egner seg svært godt til nettsurfing, bildetitting og videotitting. Telefonen kjører Windows Mobile og har et menysytem som er svært enkelt i bruk. Det hele er pakket inn i en forholdsvis liten og nett design

Les vår test av HTC Touch HD

Samsung I900 Omnia

Det er ikke bare HTC som lager avanserte trykkskjermmobiler. Samsung Omnia er en verdig kandidat, til tross for en vesentlig mindre skarp skjerm. Til gjengjeld får du en telefon som er rask i responsen og som er svært enkel å bruke.

Under panseret finner du Windows Mobile, GPS, Wi-fi, super-3G og ellers alle funksjoner du forventer å finne på en skikkelig proff telefon. Omnia er nesten den perfekte multimediatelefonen, siden den har skikkelig mye innebygget minne, men den mangler utgang for vanlige hodesett.

Les vår test av Samsung I900 Omnia

Musikkelskeren

Samsung I8510 Innov8

Musikk er egentlig bare en av funksjonene som står i fokus på Samsungs nye flaggskip Innov8. Den har utgang for vanlige hodesett og hele 16 GB innebygget minne. Dette kan utvides med store minnekort, så potensialet for mye musikk er absolutt stort.

Som underholdningstelefon duger Innov8 altså svært bra, og med spesifikasjoner som GPS og Wi-fi på listen er det ikke mange grunner til å ligge unna denne telefonen. Det må i så fall være prisen: fra 6100 kroner.

Les mer om Samsung I8510 Innov8

Sony Ericsson W595

Om du har et litt mer realistisk budsjett og vil kjøpe en god musikktelefon med bra lyd bør du ta en titt på Sony Ericsson W595. Denne telefonen koster under 2000 kroner, er full av sjarm og har stor underholdningsverdi.

Telefonen har også innebygget skritteller, kamera, den er lommevennlig og ser bra ut. Det eneste vi egentlig har å utsette på den er at tastene ikke er de beste vi har prøvd, og at den mangler utgang for vanlige hodesett, så her må du bruke en overgang.

Les vår test av Sony Ericsson W595

Den motebevisste

Apple Iphone

Iphone har blitt noe av et ikon i mobilverdenen. Dette er telefonen du skal ha dersom du vil at alle skal se at du er opptatt av moter og trender. At den også er god på musikk, video og nettsurfing er selvsagt ingen ulempe.

Siden Apple lanserte den første Iphone i fjor har telefonen også fått fornuftige spesifikasjoner. Den nyeste versjonen har nemlig både super-3G og GPS, slik vi forventer av en toppmodell i dag. Dessverre er Iphone låst til Netcom, slik at du i praksis må bli Netcom-kunde for å få tak i en Iphone.

Les vår test av Apple Iphone 3G

HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond er i likhet med Iphone utstyrt med en stor trykkskjerm. Fremsiden av telefonen er fri for prangende detaljer, og telefonen har ikke vanlig tastatur.

Telefonen har et par ess i ermet, som en av de definitivt skarpeste skjermene på markedet, et operativsystem som ikke er låst, og en svært lekker design. Vi syns ikke den er verdens mest praktiske telefon, og batteriet går fort tomt for strøm. Men om du skal ha en telefon som virkelig har alt og ser svært bra ut er det ingen vei utenom HTC Touch Diamond.

Les vår test av HTC Touch Diamond

Til mobilfotografen

Sony Ericsson C905

Det er ikke mulig å erstatte selv et billig kompaktkamera med en mobiltelefon i dag. Men om du skal være best mulig forberedt på å ta bilder i alle situasjoner du ikke har med deg et eget kamera hjelper det å velge en av de beste kameratelefonene på markedet.

Sony Ericsson C905 er en av disse. Den har en latterlig høy oppløsning på 8 megapiksler, og tar faktisk svært gode bilder i gode lysforhold. Når det er dårligere lys for eksempel på kvelden eller innendørs sliter telefonen som alle andre kameratelefoner med kvaliteten.

Telefonen er ellers også en god mobiltelefon med fine underholdningsmuligheter og alt av forventet teknologi på en toppmodell.

Les vår test av Sony Ericsson C905

Forretningsmannen

HTC Touch Pro

Skal du ha en profftelefon som er god på e-post og som samtidig er en real multimediamobil bør du ta en grundig titt på HTC Touch Pro. Denne telefonen har nemlig en skarp trykkskjerm i tillegg til et fullt tastatur du skyver frem.

E-post- og planleggerfunksjonene er helt på topp, og du kan uten problemer surfe på internett slik du er vant til på PC-en din. Musikkspilleren er god, og telefonen har dessuten en svært brukervennlig Youtube-avspiller.

Touch Pro er på ingen måte billig, men så er det ikke lett å finne en telefon som gir deg det beste fra to verdener uten å betale litt for det heller.

Les vår test av HTC Touch Pro

Få flere julegavetips på Amobil.no

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk