RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den nye Lambertseter-byen


PLANINITIATIV: Dette er skissen Obos nå jobber ut ifra. Det planlegges tre blokker mellom det gamle senteret og T-bane-perrongen/skinnegangen. Her skal det forretninger i første etasjer og boliger i etasjene over. På andre siden mot Langbølgen planlegges et kontorbygg, som kan bli det nye bydelshuset. Illustrasjon: Obos
PLANINITIATIV: Dette er skissen Obos nå jobber ut ifra. Det planlegges tre blokker mellom det gamle senteret og T-bane-perrongen/skinnegangen. Her skal det forretninger i første etasjer og boliger i etasjene over. På andre siden mot Langbølgen planlegges et kontorbygg, som kan bli det nye bydelshuset. Illustrasjon: Obos Foto: Illustrasjon: Obos
Mange ønsker å bo på Lambertseter. Det ønsket vil Obos imøtekomme og legger planer for området rundt det gamle senteret.

LAMBERTSETER: Obos har utformet et planinitiativ som innebærer å utvikle et bolig- og næringskompleks ved det gamle senteret på Lambertseter.

LES OGSÅ: 115 p-plasser og garasjer selges på Lambertseter

Planene innebærer tre blokker på tomten mellom det gamle senteret og T-banen/perrongen. Det planlegges for syv boligetasjer pluss forretninger i første etasje.

På den andre siden av senteret som vender mot Langbølgen planlegges det et avlangt kontorbygg i fem etasjer. I dag er det en parkeringsplass her tilknyttet senteret.

Bydelen mulig leietaker

– Det er politisk enighet om at Lambertseter sentrum skal bli et urbant område med gode offentlige tilbud og lettstelte boliger tett på T-banestasjonen, sier Åge Pettersen i Obos og presiserer at planene fortsatt er i første stadium.

– Innsendt planinitiativ er primært bearbeidet i forhold til forespørsel om nytt kontorbygg fra Bydelsadministrasjonen for Nordstrand Bydel. Foreslått kontorbygg i fem etasjer en tenkt plassert langs Langbølgen med mulighet for supplerende tilleggsarealer og parkeringsplasser fra foreslått nybygg langs T-banen, sier Pettersen.

Areal for kontorbygg blir på cirka 5000 kvadratmeter.

– Næringsbyggene langs T-banen er lite hensiktsmessige og tomten er dårlig utnyttet per i dag. Det mangler blant annet gangforbindelse internt på området i nord-sør retning samt til og fra stasjonen. Underjordiske parkeringsplasser er og vil bli mangelvare i området, sier Åge Pettersen og legger til:

– Vi foreslår et nybygg med muligheter for forretnings-, offentlig- og servicefunksjoner i første etasje og tre blokker med boliger inntil åtte etasjer. Foreløpige tall viser at det er mulig å etablere 60–65 leiligheter av forskjellige størrelser med gode sol- og utsiktsforhold.

LES OGSÅ: Kommunen vil doble husleien på Lambertseter gård

Grove skisser

Pettersen og Obos presiserer at tegningene som her presenteres er utkast og ikke de endelige plantegningene.

– Illustrasjonene er enkle og grove volumstudier som er ment som et underlag for faglig diskusjon. De skal etter hvert bearbeidelse til et høyere kvalitetsnivå og presenteres i andre fora.

Oppstartsmøte med Plan- og bygningsetaten er berammet den 28. juni 2013.

Planinitiativet var til behandling hos Nordstrand bydelsutvalg tirsdag. Bydelsutvalget vedtok følgende innstilling:

«Bydelsutvalget imøteser et planforslag som innebærer en oppgradering/utvikling av tidligere Lambertseter senter, men oppfatter det foreliggende planinitiativet som lite estetisk og voluminøst. Bydelsutvalget mener at planlagt bebyggelse på tomten i større grad må tilpasses omkringliggende bebyggelse med hensyn til høyde og utforming (...)»

LES OGSÅ:

Lambertseter senter utvider

Lambertseter: Ønsker leiligheter her om noen år

Søsken splittes på grunn av skolegrenser på Lambertseter og Karlsrud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere