*Nettavisen* Nyheter.

Her er den nye stasjonssjefen

STASJONSSJEF: Bølerjenta Janne Stømner (46) begynner 1. september i stillingen som stasjonssjef på Manglerud politistasjon. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Politioverbetjent Janne Stømner (46) gleder seg til å overta stasjonssjefjobben på Manglerud politistasjon.

OSLO: – Dette ser jeg veldig fram til. Det blir utrolig spennende, sier Janne Stømner til Nordstrands Blad.1. september overtar hun stasjonssjefstillingen etter Gro Smedsrud.

– Jeg håper jeg klarer å følge opp på en like god måte som Gro har gjort. Jeg er veldig ydmyk i forhold til den jobben hun har gjort og er innstilt på å ha en god dialog med kretsen, sier Janne Stømner, som er født og oppvokst på Bøler.

– Jeg har aldri jobbet på Manglerud politistasjon, men er jo litt kjent i området, sier hun.

Etterforskningsleder

Etter gymnas på Ulsrud flyttet hun fra Bøler, jobbet og studerte litt, blant annet grunnfag i kriminologi, før hun begynte på politiskolen i 1988.

Med en far i rytterkorpset var yrkesvalget ikke helt tilfeldig. Etter politiskolen begynte hun på politihuset på Grønland og opplæring på krimavdelingen. Fra 1993 til 1995 var hun utlånt til etterforskningen av skuddene på William Nygaard, før hun fikk fast stilling ved voldsavsnittet.

Etter 13 år der ble det Sentrum politistasjon hvor hun fra april 2007 har vært leder for etterforskningsavdelingen. En post hun nå forlater for å bli stasjonssjef.

– Jeg har vært heldig og fått muligheten til å studere ledelse i to omganger og funnet ut at jeg synes det er kjempespennende. Nå har jeg vært så heldig å få muligheten på Manglerud. Nå gleder jeg meg til å se den bredden som finnes på politistasjonen og jobbe utadrettet mot lokalmiljøet, sier hun.

Østmarka best

Hun er bosatt på Majorstua, men har en stor hang til å trave rundt i mer hjemlige trakter.

– Når man treffer en kar fra Vibes gate er det ikke så lett å flytte han derfra. Men jeg trives godt her, selv om jeg liker Østmarka mye bedre enn Nordmarka, innrømmer hun.

Nå vil hun bruke høsten på å bli kjent med stasjonen og kretsen.

– Manglerud er en godt drevet stasjon, spesielt den forebyggende. Jeg er ydmyk overfor de ansatte på Manglerud som sitter på god kunnskap som jeg støtter med til og vil gjøre alt som står i min makt til å bygge videre på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.