Her er det billigst å bo i hovedstaden

IDYLL: Det er kort vei til både sjø og turområder, som her i Hvervenbukta, i Søndre Nordstrand. Likevel er det den rimeligste bydelen i Oslo for boliginvestering.

IDYLL: Det er kort vei til både sjø og turområder, som her i Hvervenbukta, i Søndre Nordstrand. Likevel er det den rimeligste bydelen i Oslo for boliginvestering. Foto: ARKIVFOTO

Tross nær beliggenhet til Hvervenbukta, gode turmuligheter og relativ kort kjøretid til Oslo sentrum, er Søndre Nordstrand det aller rimeligste stedet i byen for leilighetsinvestering.

SØNDRE NORDSTRAND: Hvis du ganger 27.500 - som er gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger i Søndre Nordstrand - med antall kvadratmeter i din bolig, finner du ut hva den omtrentlig er verdt nå i høst.

Del på Facebook

Kvadratmeterprisen er den billigste i hele Oslo. Snittet for hovedstaden er 40.400 kroner.

– Så lenge vi har statistikk bakover i tid (2003) har Søndre Nordstrand ligget lavest, men til tider har bydelen vært på samme nivå som Stovner, Alna og Grorud, sier Leif J. Laugen, nestleder Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Årsaken er at boligmarkedet er veldig markedsstyrt hvor tilbud og etterspørsel avgjør prisnivået. Søndre Nordstrand ligger ganske langt unna sentrum og de store arbeidsplassene. I tillegg har det nok blitt bygd ut ganske sent i forhold til mange av de sentrale områdene i Oslo.

– Dermed kan man tenke seg at tilbudet av boliger der har vært stort, mens etterspørselen har vært mer begrenset.

Laugen tror jobbavstand og trafikkale forhold er viktigere for folk enn nærhet til turområder og sjøen.

Stort tilbud

Laugen tror ikke at den lave prisen har noe sammenheng med bydelens omdømme og det faktum at det er mye folk med flerkulturell bakgrunn som har bosatt seg i Søndre Nordstrand.

– Nei, det har nok heller noe med stort tilbud og begrenset etterspørsel å gjøre. Men etterspørselen igjen er jo avhengig av hvor folk har sitt nettverk og omgangskrets.

Usikker fremtid

Mens prisvekstgjennomsnittet i Oslo for 2011 ligger på 9 prosent, ligger Søndre Nordstrand på 8 prosent.

– Hvis man har et boligbehov og synes at området er attraktivt ut i fra behov, ønsker og nettverk vil jeg anbefale boligkjøp i bydelen, sier Laugen, men han er usikker på om det blir noe mer attraktiv område i fremtiden.

– Jeg forventer at prisutviklingen her vil være på linje med resten av byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.