*Nettavisen* Nyheter.

Her er det flest arbeidsledige i Oslo

Den største ledighetsnedgangen finner vi i Bydel Vestre Aker og Bydel Nordre Aker. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

... og her går ledigheten mest tilbake. Sjekk tallene for din bydel!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

OSLO: I mai var 10 151 personer registrert som helt ledige hos NAV i Oslo. Dette tilsvarer en nedgang på 3 prosent eller 343 personer sammenlignet med samme måned i fjor. Ledigheten utgjør nå 2,9 prosent av arbeidsstyrken.– Ledigheten fortsetter å synke sammenlignet med i fjor. I løpet av de siste tre månedene har likevel antallet helt arbeidsledige gått opp med 1 prosent, justert for vanlige sesongvariasjoner. Det er for tidlig å si om ledigheten nå har begynt å flate ut, sier fungerende fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum.

LES OGSÅ: Bydel Stovner er verst i Oslo

Vestre Aker og Nordre Aker har størst ledighetsnedgang

Den største ledighetsnedgangen finner vi i Bydel Vestre Aker og Bydel Nordre Aker, som har en nedgang på henholdsvis 23 og 21 prosent sammenlignet med mai i fjor.

Rett etter følger Bydel Stovner med en nedgang på 13 prosent. Størst økning finner vi i bydelene St. Hanshaugen, Sagene og Alna.

Alle tre med en økning på 5 prosent.

LES OGSÅ: Abildsøs blomstrende utvikling

Høyest arbeidsledighet finner vi i Bydel Gamle Oslo, hvor 4,6 prosent av arbeidsstyrken var helt ledige ved utgangen av mai. Deretter følger bydelene Søndre Nordstrand og Stovner der henholdsvis 4,3 og 4,2 prosent var helt ledige.

Lavest ledighet var det i bydelene Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern med 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

Forskjell mellom menn og kvinner

Ved utgangen av mai var 5757 menn og 4394 kvinner i Oslo helt arbeidsledige. Dette tilsvarer en nedgang på 8 prosent for menn og en økning på 3 prosent for kvinner sammenlignet med samme tid i fjor.

LES OGSÅ: Ledigheten stuper på Frogner

Det er en nedgang i helt ledige i alle aldersgrupper med unntak av den yngste aldersgruppen som har en økning på 4 prosent. Det er aldersgruppen mellom 50-59 år og 60 år og over som har den største nedgangen med henholdsvis 11 og 10 prosent.

Reduksjon innen bygg og anlegg og ingeniør- og ikt-fag

Ledigheten synker mest blant personer med yrkesbakgrunn fra bygg og anlegg og blant personer med bakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag, med henholdsvis 25 prosent og 20 prosent sammenlignet med mai i fjor.

– NAV Oslo sin bedriftsundersøkelse for 2012 bekrefter at bedrifter i næringene bygge- og anleggsvirksomhet og informasjon og kommunikasjon har høye sysselsettingsforventninger for det kommende året, sier Hege Farnes Hildrum.

Økningen i arbeidsledigheten er størst blant personer med yrkesbakgrunn fra barne- og ungdomsarbeid (13 prosent), reiseliv og transport og akademiske yrker (begge med 11 prosent).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.