*Nettavisen* Nyheter.

Her er det slutt på ulovlig hundebinding

Hunder er hi-dyr, og i hundehiene får de heller en positiv følelse av å være med på handletur. Foto: Foto: Silje Seterseter

Nå er det ikke lenger bare bilen du kan leie parkering til. Også hunden har fått sin egen parkering utenfor butikkene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inne i hundehiet er det lunt om vinteren og svalt om sommer. I tillegg er den utstyrt med desinfisiering som startes av apotekets ansatte ved stenging. Foto: Foto: Silje Seterseter

TORSHOV: Utenfor Vitus apotek i Torshovdalen kan du nå sette hunden din i et hundehi mens du gjør dine ærend. Dette er både i henhold til loven og en tryggere måte å ha med hunden på handletur.

– Det er jo forbudt å binde hunden sin fast utenfor butikken. Hadde jeg kunne løpt rundt og gitt alle som gjorde dette bøter, hadde jeg vært millionær nå, sier Kim Andre Sørland fra Oslo Hundeskole.

Gard Stolp, som er produksjonsleder for hundehiene, poengterer at hunden tross alt elsker å gå tur, og at det må være fint for eieren å kunne kombinere shopping med turgåing.

Les også: Tusener engasjerer seg for avlivningstruede Fido

En trygghetsfølelse

Stolp vet det er mange som er skeptiske til å sette hunden sin i bur. Han understreker at hunden piper like mye om den står bunnet fast i bånd som når den sitter i bur.

– Det handler om å være et skritt foran og ikke være etterpåklok. Det er mange bittskader som får oppmerksomhet i media, men det er også en hel haug som ikke får det, sier Sørland.

En hund som føler seg utrygg, er ofte en farlig hund. I hundehiet, føler hunden seg trygg og isolert. Det er ingen som kan se eller komme i kontakt med hunden før døren låses opp med et elektronisk nøkkelkort.

– Tryggheten må starte et sted. Når hunden er plassert i hundeparkeringen, kan andre som kanskje er redd for de firbeinte, passere uten bekymring, fortsetter han.

Les også: Her får hundene både spa og pedikyr

Et ansvarlig tiltak

Apoteker ved Vitusapotek Torshovdalen, Bjarne Brudeli, jubler over tilbudet de nå kan gi kundene sine.

– Hos oss ønsker vi også å ha et ekstra fokus på veterinærmedisin. For oss er det helt supert at hundeeiere kan komme hit og plassere hunden utenfor butikken uten bekymringer, og i tillegg kan kunder som er allergiske komme hit uten å plages, sier Brudeli.

Med over 20 prosent av befolkningen som hundeeiere, mener Stolp at de bidrar til å tilpasse samfunnet slik at det blir lettere å ta seg av den firbeinte.

– Dette er noe alle kjøpesenteret burde ha. Det er jo et behov for det blant kundene, sier han.

Les også: – Vi går ekstremt langt for dyrene våre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.