RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Engas nye drakter


Ghayas Zahid, Vidar Örn Kjartansson og Mathias Blårud gleder seg til å spille med årets nye drakter.
Ghayas Zahid, Vidar Örn Kjartansson og Mathias Blårud gleder seg til å spille med årets nye drakter. Foto: Foto: Allkopi/vif-fotball.no
Ny sesong betyr nye drakter. Her er Vålerenga Fotballs drakter for 2014-­sesongen.

VALLE: I jubileumsåret 2013 spilte Vålerenga med rød stripe over brystet og en litt lysere blåfarge enn vanlig, inspirert av gamle tider. Men med årets drakt er VIF tilbake sånn alle er mest vant til å se laget.

– Drakta bygger på samme draktmodell som Adidas bruker på sine lag i fotball-VM i Brasil. Den er i klassisk Vålerenga-blå med røde detaljer, sier Vålerengas mediesjef Geir Ove Fidje.

Shortsen er hvit med røde striper og strømpene er røde med blå striper.

Vålerenga har hatt flere farger på bortedraktene de siste årene. I 2014 blir den hvit med røde og blå striper, altså ikke helt ulikt fjorårets modell.

Denne blir imidlertid ikke lagt ut for salg til supportere.

Tredjedrakta blir den samme som i jubileumssesongen, da representanter fra Klanen designet en egen drakt som var svart med smale grønne striper.

FÅ NYHETER FRA VÅLERENGA PÅ DITTOSLO.NO HER

Skal yte maks

Mens tilhengerne nok er mer opptatt av hvordan draktene ser ut og passer, er de også et arbeidsverktøy for spillerne. Fidje i Vålerenga forsikrer at dette er drakter som er laget for gode prestasjoner.

– Draktene er i Adidas sitt ClimaCool materiale og har mesh-paneler i skulder og arm for optimal transport av varme og fukt, slik at Vålerenga-spillerne skal yte maks på banen, forklarer mediesjefen.

Vålerengas nye spiss Vidar Örn Kjartansson er en av spillerne som har fått teste den nye drakta. Han gleder seg til å ta den i bruk, etter å ha spilt med fjorårets modell i treningskampene så langt.

– Den er veldig god, med fine farger. Personlig synes jeg denne er bedre enn den forrige. Jeg liker veldig godt fargen, sier Kjartansson.

Islendingen innrømmer at han er spesielt svak for blå drakter, selv om hans favorittdrakt er en rød fra klubben i hjembyen.

– Sånn er det nå. Vi får se om det har endret seg etter denne sesongen, smiler spissen.

LES OGSÅ: Dårlig økonomi gjør at Vålerenga måtte selge González

God å ha på seg

Ungguttene Mathias Blårud og Ghayas Zahid har også fått et godt førsteinntrykk av Vålerengas 2014-drakt. De to sier den både er god å ha på seg og ser bra ut.

For Blårud blir den et nytt tilskudd i en allerede velfylt samling av drakter.

– Jeg har mange Vålerenga-drakter hjemme allerede. Jeg gikk alltid med Vålerenga-drakt i gymtimene på skolen, for eksempel, sier midtbanespilleren.

KOMMENTAR: Forskjellen mellom topp eller flopp for Vålerenga

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere