RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Google-mobilen


SNIKTITT: Android er basert på Linux, laget av Google.
SNIKTITT: Android er basert på Linux, laget av Google.
Vi har fått sniktitte på Google-mobilen som har operativsystemet Android.

AMOBIL.NO/BARCELONA: I november lanserte Google et helt nytt operativsystem for mobiltelefoner: Android. På årets store mobilmesse, Mobile World Congress, fikk vi endelig se operativsystemet med egne øyne. Google prøver å gjøre det så lett som mulig å utvikle programmer for Android med et eget utviklingsverktøy, og målsettingen er at det skal finnes flust av programmer til plattformen.

Android-telefonen vi fikk prøve på Mobile World Congress i Barcelona er et eksemplar som ikke skal ut på markedet. Apparatet er kun laget for å vise frem og teste operativsystemet. Selve operativsystemet er dessuten heller ikke ferdig utviklet, og det kræsjet flere ganger i løpet av de fem minuttene vi prøvde det. Vi fikk imidlertid vite at menysystemet som ble demonstrert er ferdig utviklet. Dette skal altså være likt det vi vil se når Android endelig kommer på markedet. Menyene er enkle å bruke og virker bygd opp på en logisk måte. Når du starter et program gjør telefonen en liten animasjon. Menyene har for øvrig et pent og ryddig utseende. Men noen wow-faktor meldte seg ikke hos undertegnede. Menyene fungerer imidlertid bra. I hvilemodus får du opp to skjermtaster nederst i høyre hjørne som du bruker når du skal hente frem kontaktlisten eller ringe. En egen skjermtast fører deg til en full meny, som dukker opp på toppen av den vanlige hvilemodusen. Menyen kan bestå av både programmer og mapper, og du kan sortere alt slik du vil.

Nettleser fra Google

Preproduksjonsutgaven av Android som vi fikk teste hadde bare tre fungerende programmer: En nettleser, et verdensklokkeprogram og en videospiller. Nettleseren er laget av Google selv, og viser fulle nettsider. Dessverre hadde Android-telefonen en lei tendens til å kræsje før vi fikk brukt nettleseren særlig lenge, men dette vil selvsagt utbedres i en endelig Android-telefon. Videovisningen fungerer bare delvis i Android-utgaven vi prøvde. Videofilmene blåses ikke opp i full størrelse slik de bør, men vises bare i et lite format øverst på skjermen.

Vil du lese mer om Google Android? Klikk på lenken Sniktitt: Google Android

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere