RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRAGE: Overdimensjonerte partier er in i høst, og med en stor krage beskytter du dessuten halsen mot vær og vind. Her en kåpe fra Nümph til kroner 1199.
KRAGE: Overdimensjonerte partier er in i høst, og med en stor krage beskytter du dessuten halsen mot vær og vind. Her en kåpe fra Nümph til kroner 1199.

Her er høstens kåpetrend

For å stenge høstkulda ute kan du pakke deg inn i en av høstens trendkåper.

Kjølige kvelder øker lysten til å krype under skinnfellen og inn i pelskåpa.

– Enten man liker det eller ikke, så er det mye pels på catwalken denne høsten også. Det skal gjerne være voldsomt og prangende. Dolce&Gabbana har en knallrosa, pompøs pelskåpe, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

Trives du ikke med tanken på at kåpen din engang har vært levende, kan du gå for fuskevarianten.

– Naturen inspirerer i høst. En fuskepels gir den ultimate villmarkslooken, mener pressesjef for H&M i Norge, Vibeke Holann.

- Skuldrene viktig

Variantene av kåper i ull og andre varme materialer er også mange.

– Denne høsten er skuldrene viktig, også på kåpefronten. Kåpene har markante skulderputer, feminine puffermer eller spesielle sømdetaljer som fremhever skuldrene.

– Sørg for en smal, markert midje for at ikke helheten skal bli for voldsom, anbefaler Badendyck.

Midjen krever også oppmerksomhet.

– Mange kåper har belte i livet. Beltet kan være i samme materiale som kåpen selv, men med kontrastfarger og -materialer får du ettertrykkelig understreket den klassiske 40-tallssilhuetten, fortsetter hun.

Kamelfargen tilbake

En del kåper har overdimensjonerte partier – enten svære skuldre, voldsomme slag eller iøynefallende materialer.

Fargene går ifølge Badendyck mye i grått og svart, men også beigetoner. Spesielt kamelfargen har kommet sterkt tilbake denne sesongen.

– Flere motehus har falt for de milde fargetonene, og satt den kamelfargede kåpen sammen med andre sand- og naturtoner, slik at hele antrekk går i samme nyanser, forklarer hun.

Hennes favoritter denne sesongen er designet av Stella McCartney.

– Hun har alt fra ultraminimalistiske kåper med supersmale, subtile belter i livet, til voluminøse kåper med markante belter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere