RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne høsten skal det glitre litt ekstra.
Denne høsten skal det glitre litt ekstra.

Her er høstens trender

Høsten har mange spennende stiler å by på.

Det er ingen hemmelighet at 80-tallet regjerer på motefronten denne sesongen, og på skjønnhetsfronten handler det også om å ta steget til det litt mer ekstreme.

Glitter

Denne høsten skal det glitre litt ekstra, og det passer spesielt godt siden det også nærmer seg partytid!

Både Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth og Body Shops makeupartist Karim Sattar har tidligere nevnt at skimmer er blant de viktigste detaljene i sminken akkurat nå.

Les også: Vi gir deg skimmertips!

Hvis du ønsker å gjøre makeupen litt mer edgy, er trikset å holde fargene i litt dypere toner og fokusere enten på øyne eller lepper slik at du unngår å se ut som et juletre.

- Du kan for eksempel påføre mørke farger med fingertuppene dine for en tøff look, og gjerne bruke litt skinnende lipgloss på øyelokket over primeren. Avslutt med litt pudder øverst slik at fargen holder seg, sier MACs makeupartist, Terry Barber, til magasinet Timesonline.

Grunge

Akkurat som at moten nå skal være litt hardcore og tøff med litt mandige siluetter, kan sminken også være litt "hardere".

Tenk deg for eksempel hvordan du ser ut når du har sovnet med sminken på - den er smurt litt utover og ser ganske tilfeldig ut. Du har lov å sminke deg litt sånn "rett opp av senga" nå, og dette må sies å være den mest modige looken i år.

Les også: Slik blir du skjønn på tur

Essensen i en groungelook handler om å bruke mye svart, gjerne litt våt sminke som flytende eyeliner, som er duset ut langs øvre og nedre vippekant, ekstra mye gloss og kremsminke i kinnene.

Makt

'Powerdressing' er et viktig begrep for moten i år - du skal være hard, kul og feminin, og du skal ose av selvtillit.

Det samme gjelder for sminken! Til denne sesongens skulderpute-trend passer for eksempel et lekkert strøk med lakkliner, rundet på ytterste del av de øvre øyevippene. Eller du kan vurdere knallrøde lepper sammen med det trange blyanskjørtet og blazeren.

- Finn frem liplineren din, påføre med leppestiften først og deretter fyller du i med liplineren, tipser Terrry Barber.

Les mer om denne saken på kvinneguiden.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere