RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Idou


ENTERTAINMENT: Sony Ericsson lanserer en ny mobil med S60 og fokus på underholdning.
ENTERTAINMENT: Sony Ericsson lanserer en ny mobil med S60 og fokus på underholdning.
Idou er Sony Ericssons nye underholdningsflaggskip, og stiller blant annet med et kamera som knipser i inntil 12,1 megapikslers oppløsning.

AMOBIL.NO: Med så mange megapiksler er det viktig at optikken og bildesensoren også er god, slik at den høye oppløsningen ikke fører til dårligere bilder.

Flere megapiksler gir dårligere bilder

Sensoren skal være av typen Exmor 1/2.5 CMOS, som er på størrelse med de minste sensorene du finner i enkle kompaktkameraer. En Xenon-blits skal sørge for å lyse opp bilder i mørke omgivelser.

Skjermen i Idou er hele 3,5 tommer stor, med en oppløsning på 320 x 640 piksler. Dette er samme spesifikasjoner som vi finner i Nokias kommende N97.

Spesifikasjonene vil variere etter hvor du kjøper telefonen i verden. Det ser imidlertid ut som telefonen både vil ha super-3G, Wi-fi og innebygget GPS. Batterilevetid er foreløpig ukjent.

Les også: Denne skal underholde deg

Ubegrenset underholdning

Sony Ericsson har nå lansert det de kaller Entertainment Unlimited, som skal være en integrasjon av kommunikasjon og underholdning.

Ifølge selskapet uttrykker dette det de har hatt som mål siden samarbeidet mellom Ericsson og Sony startet i 2001.

Selskapet lover god integrasjon mellom underholdningsfunksjoner som Cybershot, Walkman og Play Now og andre programmer, så vel som en rekke webapplikasjoner som skal la deg dele innholdet på telefonen din med andre.

Les mer om MediaGo på Mobilsiden.dk

En hybrid

Entertainment Unlimited er imidlertid ikke noe nytt operativsystem. Det er faktisk bare S60 i femte versjon, som er samme systemet som du finner i Nokias smarttelefoner med trykkskjerm (som 5800 Xpressmusic og N97).

Les vår test av Nokia 5800 Xpressmusic
Les også: Alt om Nokia N97

Vi snakker altså om en krysning mellom Nokias menyer og Sony Ericssons underholdningsfunksjoner. Hvor mange modifikasjoner Sony Ericsson ellers har gjort i operativsystemet, er ennå ikke kjent.

Idou skal dukke opp i butikkhyllene i løpet av andre halvdel av 2009. Prisen er så langt ukjent.

Les mer på Amobil.no

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere