RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Her er idrettens valgkrav»


Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo spør hvordan partiene i Oslo vil løse utfordringene med økt fortetting.
Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo spør hvordan partiene i Oslo vil løse utfordringene med økt fortetting. Foto: Arkivfoto

Valget er viktig for idretten. Idrett og idrettsanlegg er ikke en lovpålagt oppgave. Derfor er bystyrets holdning og bevilgningsvilje helt avgjørende for osloidrettens rammevilkår. Bystyret har siste tiår vært opptatt av idrett og økt bevilgningene til anlegg og drift. Det har bedret situasjonen. Men etterslepet var betydelig og utfordringene er svært store. Fremdeles har vi idrettslag som må operere med ventelister.

Del på Facebook

Oslo vokser i folketall. Veksten er spesielt stor i indre by, og da særlig i øst. I disse områdene er det blitt 19 000 flere boliger de siste ti år. Det er bra, ikke minst for mange yngre som har kunnet bosette seg der. Men vi kan ikke leve bare i boligen. For barn og ungdom er det ingen aktiviteter utenfor skoleporten som tilnærmelsesvis kan måle seg med idretten i oppslutning. Denne posisjonen vil idretten ikke beholde dersom det ikke bygges flere idrettsanlegg. Situasjonen er den at der Oslo vokser mest, bygges det i dag knapt anlegg. Det legges heller ikke til rette for det. Rundt 15 000 flere skal bo i Ensjø-området. Idrettsanlegg ligger derimot ikke i planene. Dersom prognosene slår til, vil det bo rundt 200 000 flere i Oslo om 20 år. Skal utviklingen i resten av byen være som på Ensjø, blir Oslo en helt annen by. En by med boliger, kontorer og forretningsvirksomhet.

Oslo Idrettskrets utfordrer partiene nå i valgkampen. Vi spør hvordan de vil løse utfordringene med økt fortetting. Hva vil de konkret gjøre for at det også blir idrettsanlegg. Vil de f eks benytte kommuneplanen som en strategisk økonomiplan der det årlig settes av 250–300 millioner kroner til idrettsanlegg? Vil de sikre at idrettslagene fortsatt skal kunne benytte de kommunale anleggene gratis for barn og unge? Hvordan vil de bidra til å styrke idrettslagenes evne til bedre integrering? Vi håper slike spørsmål blir sentrale i valgkampen. For etter valget er det de som blir valgt inn i bystyret og byrådet som bestemmer.

Norvald Mo
Leder Oslo Idrettskrets

 

Les mer om valget i Oslo her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere