Gå til sidens hovedinnhold

Her er Lambertseters nye gullgutt

Armin Porobic (15) har hentet hjem et juniorgull i NM, to gull i nordisk ungdomsmesterskap og en bronse i senior-NM de siste dagene.

TØYENBADET: Armin Porobic (15) dro rett fra nordisk ungdomsmesterskap til NM i langbane i Tøyenbadet. Der fikk han virkelig vist seg frem.


– Han har alltid vært et talent, men i den siste tiden har han tatt store steg. Tidene hans begynner å bli veldig, veldig gode. Det overrasker meg ikke om han tar en seniormedalje i dag, sa svømmetrener Joacim Lilleåsen før seniorfinalen i 50 meter rygg sist mandag.

Mye fremgang

Og ganske riktig, etter å ha vært på nordisk ungdomsmesterskap og sanket medaljer, og etter å ha kvalifisert seg til senior-finalen ved å ta gull i juniorklassen, klarte Porobic å ta bronse i seniorklassen under norgesmesterskapet.

– Jeg har hatt mye fremgang i det siste, det er gøy å se at man bare blir raskere og raskere, sier Porobic selv.

LES OGSÅ: Lambertseter-svømmerne Fredrik (15) og Marte Løvberg (12) vant i Mandal

De beste årene

15-åringen, som straks fyller 16, har vært i Lambertseter Svømmeklubb i tre år, etter å ha skiftet klubb fra Karmøy hvor han bodde før.

– Jeg har ingenting vondt å si om Karmøy, men de tre årene i Lambertseter har vært de beste i livet mitt. Jeg har fått flere gode venner enn jeg kunne drømt om, og opplegget i klubben er utrolig bra, sier han.

Til tross for at han nå hevder seg helt i toppen av norsk svømming, har ikke tenåringen planer om å styre seg inn på toppidrett når han begynner på videregående til høsten.

– Jeg skal gå studiespesialiserende på Nordstrand. Å gå toppidrett er ikke nødvendig for meg, jeg trener allerede fire til fem ganger i uken, og har planer om å øke det til seks ganger til høsten, sier han.

LES OGSÅ: Lambertseter-svømmer Sara Nordenstam tok EM-gull!

Mot junior-EM

Neste stopp for Porobic er nå å kvalifisere seg til junior-EM om ett år.

– Jeg har noen krav jeg må klare før jeg er kvalifisert, men ambisjonen min er å være med neste år, sier han.

15-åringen satser på sakte fremgang for å nå målet sitt om å bli helprofesjonell svømmer.

– Hvis jeg skulle ha overtrent meg nå hadde det tatt lang tid å komme tilbake til nivået jeg er på. Da vil jeg heller gå sakte frem, sier Porobic.

Porobic tok individuelt gull på 100 meter rygg, og sølv på 50 meter rygg, i tillegg til gull på 4x100 meter medly under nordisk ungdomsmesterskap.

LES OGSÅ: Fire bla' Løvberg i svømme-NM

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene