RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Lambertseters nye gullgutt


FREMGANG: Lambertseter-svømmer Arman Porobic (15) dro rett fra nordisk ungdomsmesterskap til NM i langbane i Tøyenbadet.
FREMGANG: Lambertseter-svømmer Arman Porobic (15) dro rett fra nordisk ungdomsmesterskap til NM i langbane i Tøyenbadet. Foto: Alice Johansen
Armin Porobic (15) har hentet hjem et juniorgull i NM, to gull i nordisk ungdomsmesterskap og en bronse i senior-NM de siste dagene.

TØYENBADET: Armin Porobic (15) dro rett fra nordisk ungdomsmesterskap  til NM i langbane i Tøyenbadet. Der fikk han virkelig vist seg frem.


– Han har alltid vært et talent, men i den siste tiden har han tatt store steg. Tidene hans begynner å bli veldig, veldig gode. Det overrasker meg ikke om han tar en seniormedalje i dag, sa svømmetrener Joacim Lilleåsen før seniorfinalen i 50 meter rygg sist mandag.

Mye fremgang

Og ganske riktig, etter å ha vært på nordisk ungdomsmesterskap og sanket medaljer, og etter å ha kvalifisert seg til senior-finalen ved å ta gull i juniorklassen, klarte Porobic å ta bronse i seniorklassen under norgesmesterskapet.

– Jeg har hatt mye fremgang i det siste, det er gøy å se at man bare blir raskere og raskere, sier Porobic selv.

LES OGSÅ: Lambertseter-svømmerne Fredrik (15) og Marte Løvberg (12) vant i Mandal

De beste årene

15-åringen, som straks fyller 16, har vært i Lambertseter Svømmeklubb i tre år, etter å ha skiftet klubb fra Karmøy hvor han bodde før.

– Jeg har ingenting vondt å si om Karmøy, men de tre årene i Lambertseter har vært de beste i livet mitt. Jeg har fått flere gode venner enn jeg kunne drømt om, og opplegget i klubben er utrolig bra, sier han.

Til tross for at han nå hevder seg helt i toppen av norsk svømming, har ikke tenåringen planer om å styre seg inn på toppidrett når han begynner på videregående til høsten.

– Jeg skal gå studiespesialiserende på Nordstrand. Å gå toppidrett er ikke nødvendig for meg, jeg trener allerede fire til fem ganger i uken, og har planer om å øke det til seks ganger til høsten, sier han.

LES OGSÅ: Lambertseter-svømmer Sara Nordenstam tok EM-gull!

Mot junior-EM

Neste stopp for Porobic er nå å kvalifisere seg til junior-EM om ett år.

– Jeg har noen krav jeg må klare før jeg er kvalifisert, men ambisjonen min er å være med neste år, sier han.

15-åringen satser på sakte fremgang for å nå målet sitt om å bli helprofesjonell svømmer.

– Hvis jeg skulle ha overtrent meg nå hadde det tatt lang tid å komme tilbake til nivået jeg er på. Da vil jeg heller gå sakte frem, sier Porobic.

Porobic tok individuelt gull på 100 meter rygg, og sølv på 50 meter rygg, i tillegg til gull på 4x100 meter medly under nordisk ungdomsmesterskap.

LES OGSÅ: Fire bla' Løvberg i svømme-NM

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere