RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det var godt og mørkt da Nordre Aker Budstikke tok dette bildet 11. november. – Ingen vane, sier Lisbeth Ingebrigtsen på SAS-hotellet, men lover bedre rutiner. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Det var godt og mørkt da Nordre Aker Budstikke tok dette bildet 11. november. – Ingen vane, sier Lisbeth Ingebrigtsen på SAS-hotellet, men lover bedre rutiner. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Her er noe feil!

I god SAS-ånd vaier de skandinaviske flaggene på geledd i Nydalen. Men det som var ment som en hyllest, kan ha blitt en skam mot tre nasjoners nasjonalflagg.

NYDALEN: Utenfor hotellet i Nydalsveien 33 vaier de tre skandinaviske flaggene side om side på stang. Hotellkjeden Radisson SAS skifter i høst navn til Radisson Blu. 5 desember skrus nye skilt opp på hotellet i Nydalen, som åpner klokken 16.00 samme dag, med brask og bram.

Men får hotellet som frem til nå har båret det ærverdige skandinaviske flyselskapets navn, beholde de tre flaggene nå som sporene etter tidligere eier forsvinner for godt?

– Det er et veldig godt spørsmål, svarer markedsdirektør hos Radisson Blu i Nydalen, Lisbeth Ingebrigtsen.

– Det har jo blitt en tradisjon, så inntil videre vil nok alle de tre flaggene bli hengende, forsikrer Ingebrigtsen.

Brudd på forskriftene

Observante lesere har kontaktet redaksjonen i Nordre Aker Budstikke, med antydninger om at hotellet tar den forsikringen litt for bokstavelig:

«Hotellet flagger til alle døgnets tider. Det kan da ikke være riktig», kommenterer en. Og han har så rett.

«Flagget heises i månedene mars til og med oktober kl. 08.00, i månedene november til og med februar kl. 09.00. Flagget hales ved solnedgang, dog ikke senere enn kl. 21.00 hvis solen går ned etter denne tid» heter det i «Forskrift angående bruk av statsflagget og handelsflagget» fra 1948.

Bedre rutiner

En telefon til hver av de to skandinaviske ambassadene i Oslo, viser at kutyme både for det danske og det svenske flagget er at også de skal fires før solen går ned.

Ingebrigtsen vil likevel ikke gå med på at dette er en vane i Nydalen.

– Det er de i resepsjonen som har ansvaret for å fire flaggene. Dersom flaggene ikke er tatt inn, har det vært en glipp, for ned skal de. Vi følger de vanlige flaggreglene, sier Ingebrigtsen.

Hun mener at det ofte kan være mye å gjøre, og at de ikke kan prioritere å ta ned flaggene når pågangen i resepsjonen er stor fra både gjester og andre.

– Så flaggreglene er ikke så viktige for dere i Radisson?

– Jeg tror det er ytterst sjelden at flaggene har hengt ute hele natten, sier Ingebrigtsen, men lover å skjerpe rutinene når nytt navn snart henger på veggen.

– Ja, det er bra å få tilbakemeldinger om dette, slik at vi kan følge det opp og forbedre oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere