RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Opel Agila


KOMMER: Opel satser likevel på lille Agila som billigbil i Norge. (Foto: Øivind Skar)
KOMMER: Opel satser likevel på lille Agila som billigbil i Norge. (Foto: Øivind Skar) Foto: Axel Wierdemann
Små biler selger dårlig i Norge. Nå forsøker Opel likevel med Agila.

Opel minste bil, Agila, samproduseres i Ungarn med Suzuki Splash. Og begge bestemte seg i utgangspunktet for ikke å ta bilen til Norge, fordi nordmenn er for rike og kravstore til å ville kjøre rundt i så små biler. Dessuten krymper det norske avgiftssystemet spranget fra små til litt større biler såpass mye at valget for de flestes vedkommende faller på bilklassen over.

Etter å ha vært måneder i tenkeboksen bestemte Opel seg likevel for å ta hjem Agila, fordi den med startpris rett under 130.000 kroner lot seg prise som en av de rimeligste bilene i Norge. Med en lengde på 3,6 meter har Agila plass til fem voksne, eller to voksne og inntil 1050 liter bagasje. Bensinmotorer på 65 og 75 hk tilbys, og med minste motor begrenses utslippet til 120 gram CO2/km.

Med Enjoy utstyrspakke koster bilen 145.000 kroner, men da har den også seks kollisjonsputer, klimaanlegg, CD-spiller, ABS-bremser og elektronisk stabilitetskontroll (ESP). Agila er i Norge etter sommerferien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere