RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er oppskriften på en aktiv vinterferie!


Mulighetene for en aktiv vinterferie i Oslo er mange!
Mulighetene for en aktiv vinterferie i Oslo er mange!
Du behøver ikke dra langt av gårde for å finne på morsomme ting å gjøre i skolenes vinterferie. Her har du noen tips til ting å gjøre i Oslo!

OSLO: Hvorfor dra på fjellet, når det er vinterføre som bare det i Oslo? Uteaktivitetene står i kø og venter på alle dem som har en etterlengtet uke ferie fra skole eller jobb. Og når du har vært ute en tur er det så mye deiligere å komme inn igjen etterpå.

Bor du i Oslo er mulighetene for noen bokstavelig talt rett utenfor døra, andre må kanskje ta buss, trikk eller bane, men pytt sann, det er jo ingen sak!


Du kan jo også sjekke avgangene på Trafikanten her

Pakk sekken med kakao og appelsin, her kommer noen tips!Les detaljert oversikt på Friluftsetatens nettsider her

Akebakke

Det finnes akebakker for alle slags ferdigheter, fra småbakker i kuperte parker til mer gispende fartsopplevelser fra Frogernseteren eller Grefsenkollen.

Er du mest opptatt av fart, kan du få dekket spenningsbehovet i Korketrekkeren, men husk at der må du virkelig bruke hue' når du setter utfor. Har du mindre behov for adrenalinkick, kan du i stedet ta kjelken eller akebrettet med til Damefallene på Tåsen, Havnabakken på Korsvoll, Ola Narr på Tøyen, eller Griser'n på Lambertseter. Og siden vi bor i Oslo, ikke København, er det ikke mer enn en nedoverbakke som skal til før man kan ha litt akemoro.

Men pass på da, ikke å ake rett ut på en vei. Selv veier med lite trafikk er farlige; bilførerne ser ikke nødvendigvis deg når du kommer skytende ut i veibanen i stor fart, selv om du tror du ser bilen!


Preparering i Korketrekkeren og Linderudkollen finner du her

Skøyteis

Skøytebanen i Spikersuppa (mellom Karl Johans gate og Stortingsgata) er kanskje den mest kjente og populære skøytebanen i Oslo. Her kan du utfolde deg til musikk fra klokka 11 til klokka 21 hver dag. Vil du heller holde deg i nærområdet enn å dra inn til byen, finner du mange skøytebaner også i bydelen du bor i.

Sjekk ut nærmeste natur- eller kunstisbane på Idrettsetaten eller Friluftsetatens nettsider.

Skiløyper

Neppe noen annen hovedstad har så flotte langrennsmuligheter som Oslo. Nesten femti mil med skiløyper i marka nær byen byr deg på fine forhold. Du kan ta trikken eller T-banen fram til skogkanten, og så er det bare å legge i vei. Du kan også spenne på deg skiene og få deg en bra liten skitur i flere av byens parker.


Sjekk ut prepareringsstatus for løypene i marka på Friluftsetatens nettsider

Brett-akrobatikk

Har du lyst til å trikse med snøbrett eller twin tips-ski, kan du øve deg – eller imponere – i jibbeanlegget på Nedre Foss ved Akerselva. Helt gratis. Bare ta trikken til Grünerløkka.


Vil du heller kjøre nedover, er det også flere muligheter i Oslo. Prøv ut Oslo Skisenter i Grefsenkollen

eller Tryvann Vinterpark

Innendørs

Når du har blitt kald på tærne, er det også innendørsmuligheter.

Teknisk museum i Kjelsåsveien 143 kan lett nås med trikkelinje 12, bussene 22/25 og 54, eller med toget til stoppene Kjelsås/Kjelsås stasjon.

Denne uka skjer det mye morsomt på museet: Lag ditt eget papir, det passer like godt til kjærlighetsbrev som skattekart. Er du mer leken, kan du lage papirfly og sjekke ut hvor langt de kan fly og hvor lenge de kan holde seg i luften. Du kan også lære mer om papirbrettekunsten origami og brette dine egne små dyr. Eller du kan prøve redningsøvelser og masse lekende læring i Vitensenteret. Det er musikkaktiviteter og musikkverksted hele uken – miks dine egne kule lyder og bruk dem som ringetone!

I Planetariet kan du lære om myter og stjernetegn. Og ennå skjer det mye mer.

Også Fotballmuseet på Ullevål stadion holder åpent hver dag i vinterferien. Opplev norsk fotballs historie fra den spede begynnelse, da man brukte blæra til grisen for å spille på løkka, til de store triumfene til det norske landslaget.

Man kan blant annet gjenoppleve prestasjonene til bronselaget fra 1936, Bjørge Lilleliens elleville kommentarer etter seieren over England i 1991, Fotballjentenes EM-, VM- og OL-seire, Drillos storhetsperiode på 90-tallet og seieren over Brasil i VM 1998. I tillegg kan man drømme seg bort sammen med Ole Gunnar Solskjær til alle fotballspilleres store drøm: å bli fotballproff i Premier League.

Vil du se nye filmer har Colosseum, Eldorado, Saga og Ringen åpent hele dagen i vinterferien.

Oslokinoene har full trøkk med filmgodbiter for barn og voksne fra tidlig morgen til sen kveld. Se for eksempel Disneys premièreferske «Prinsessen og frosken» (fra gjengen bak «Den lille havfruen» og «Aladdin»), eller få med deg Pelle Politibil, og bli med i kinokonkurranser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere