RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Villaen, som har adresse Admiral Børresens vei er på hele 620 kvadratmeter. Eiendommen er en av få som ikke har vært i privat eie i området. Det kan bli forandret om den blir solgt.
Villaen, som har adresse Admiral Børresens vei er på hele 620 kvadratmeter. Eiendommen er en av få som ikke har vært i privat eie i området. Det kan bli forandret om den blir solgt. Foto: Adv. Sem & Johnsen Eiendomsmegling, Frogner

Her er Oslos 10 dyreste boliger

Sist oppdatert:
... men ingen vil ha den dyreste.

BYGDØY: 70 millioner vil Den indre Sjømannsmisjon ha for villaen, som ligger i Admiral Børresens vei 4 på Bygdøy. Så langt er ingen interessert.

Nå har riktignok de færreste av oss 70 millioner kroner å kjøpe bolig for, men senest i går ble en eiendom på Ris i Oslo solgt for 78 millioner kroner

Om man sjekker boliger til salgs på finn.no, ligger disse milevis foran de neste på lista. Oslos nest dyreste bolig har prisantydning 43,5 millioner kroner.

Også om man sjekker kvadratmeterprisen er byens dyreste bolig vesentlig dyrere enn nummer to. I Admiral Børresens vei 4 vil det nemlig koste nærmere 113.000 per kvadratmeter, mens nummer to, i Christian Benneches vei, har en kvadratmeterpris på 98.600 kroner.

Kjøpte for én krone

Den mye omtalte boligen, som foreløpig ikke har noen interessenter, ligger i på Bygdøy, og er Norges eneste sjømannskirke.

Boligen har en seks mål stor strandtomt, en hovedbolig på 790 kvadratmeter, i tillegg til en portnerbolig på 130 kvadratmeter.

Salget har vært svært omstridt. Det er Den Indre Sjømannsmisjon som selger boligen - en bolig de selv kjøpte for én krone i 1985. Nå, snart 30 år senere, har verdien åpenbart økt, de krever nå 70 millioner for prakteiendommen.

Men lettsolgt er den ikke. Dagens Næringsliv skriver at det foreløpig ikke har kommet et eneste bud på det som per i dag er Oslos dyreste bolig på det åpne markedet.

Seilere vil kjøpe

I følge avisen skal Oslo Seilforening være interessert i boligen, fordi de er bekymret for en privatisering av strandsonen på Bygdøy.

Seilforeningen vurderer å legge inn et bud. Banklån er sikret og foreningen har søkt Oslo kommune om pengestøtte.

– Vi opplever en kraftig vekst av unge medlemmer, men vi har ikke nok areal. Men vi har ikke mulighet til å betale 70 millioner, sier styreleder Esben Keim til Dagens Næringsliv.

Eiendommen er den desidert dyreste boligen til salgs på det åpne markedet i Oslo i dag, med prisantydning 70 millioner kroner.

Sjekk liste over Oslos ti dyreste boliger til salgs her:

1.

Admiral Børresen vei 4 på Bygdøy. Den mye omtalte Oslo Sjømannskirke. Til salgs for 70 millioner kroner. Boligen er på 620 kvadratmeter.


2.

Christian Benneches vei 4 E, også på Bygdøy. Til salgs for 43,5 millioner kroner. Boligen er på 441 kvadratmeter.


3.

Kruses gate 9 på Frogner. Til salgs for 43 millioner kroner. Boligen er på 486 kvadratmeter.


4.

Prinsessealléen 16 på Madserud. Til salgs for 42 millioner kroner. Boligen er på 291 kvadratmeter.


5.

Bolette Brygge 5 på Tjuvholmen, penthouse med sjøutsikt. Til salgs for 39,5 millioner kroner. Boligen er på 297 kvadratmeter.


6.

Holmenkollveien 129 A i Holmenkollen. Til salgs for 38 millioner kroner. Boligen er på 350 kvadratmeter.


7.

Madserud Allé 31 på Madserud. Til salgs for 36 millioner kroner. Boligen er på 341 kvadratmeter.


8.

Christian Benneches vei 13 på Bygdøy. Til salgs for 35 millioner kroner. Boligen er på 392 kvadratmeter.


9.

Madserud Allé 19 på Madserud. Til salgs for 35 millioner kroner. Boligen er på 440 kvadratmeter.


10.

Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen. Til salgs for 34,5 millioner kroner. Boligen er på 248 kvadratmeter.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere