RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er prisen på Lørenbanen


ØKT KAPASITET: T-banerutene på Grorudbanen kan kjøre med hyppigere avganger når den neste utvidelsen av sporveisnettet står klar. Her fra Veitvet.
ØKT KAPASITET: T-banerutene på Grorudbanen kan kjøre med hyppigere avganger når den neste utvidelsen av sporveisnettet står klar. Her fra Veitvet. Foto: Arkivfoto
Sporveien Oslo har inngått byggekontrakt verdt flere hundre millioner.

LØREN: T-banenettet i Oslo i det østlige Oslo skal utvides med 1,6 kilometer nytt dobbeltspor i tunnel mellom Sinsen og Økern.

Lørenbanen skal også gi en ny underjordisk stasjon på Løren.

Utbyggingen betyr at Grorudbanen og T-baneringen flettes sammen og tilbyr ruter til nye deler av områdene nord for sentrum.

– Utbyggingen av Lørenbanen vil ha storm betydning for de reisende i deres hverdag. Vi vil kunne utnytte banesystemets samlede kapasitet bedre enn i dag ved å kunne kjøre flere tog, og ser fram til å kunne tilby befolkningen et enda bedre kollektivtilbud på denne strekningen, sier konserndirektør Per Magne Mathisen i Sporveien.

LES OGSÅ: Skøyen i støpeskjeen

357 millioner

Skanska Norge inngått avtalen med Sporveien om totalt tre entrepriser til utbyggingen av Lørenbanen. Avtalen har en samlet verdi på 357 millioner kroner.

Mathisen er svært fornøyd med å kunne offentliggjøre avtalen med entreprenøren. Kontrakten innebærer at Skanska får ansvar for driving og sikring av fjelltunnel og stasjonshallen på Løren.

I tillegg skal det blant annet bygges bygges 470 meter med dobbeltspor i én tunnel, og 450 meter med enkeltspor i to øvrige tuneller.

Sporveien lister opp en rekke fordeler med utbyggingen av Lørenbanen. Blant annet påpekes det at den nye strekningen vil åpne for flere avganger i timen fra de østlige bydelene, og frigjøre kapasitet i sentrumstunnelen mellom Tøyen og Majorstua.

LES OGSÅ: Svindlet Ruter for over en halv million

Ferdig om 2,5 år

Det framheves også at trafikanter på Grorudbanen vil få kortere reisetid til stasjoner langs T-baneringen, samt at byutviklingen og de nye boligområdene på Løren vil få et ekstra løft.

Også stasjonene Vestli, Romsås og Stovner på Grorudbanen skal oppgraderes.

Byggestart for prosjektet er i juni, og Skanskas arbeid ventes å være ferdig i oktober 2015. Etter planen skal Lørenbanen åpnes i 2016.

LES OGSÅ:

Buss for bane på 4 Bergkrystallen: Én måned igjen

T-banen stenger: Titusener må ta bussen

Over fire måneder med skiføre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere