RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Røas nye stjerne


GODT SAMARBEID: Madeleine Giske (24) har funnet tonen med trener Geir Nordby og resten av Røa-gjengen etter overgangen fra Arna-Bjørnar.
GODT SAMARBEID: Madeleine Giske (24) har funnet tonen med trener Geir Nordby og resten av Røa-gjengen etter overgangen fra Arna-Bjørnar. Foto: Begge foto: Anders Halvorsen
Madeleine Giske (24) var ønsket av både svenske og tyske klubber, men valgte Røa. Nå vil landslagsprofilen vinne trofeer med «Dynamite Girls».

VALLE HOVIN: Klubber i både Tyskland og Sverige jaktet signaturen til jenta fra Bergen, men Madeleine Giske var aldri i tvil:Rett før jul signerte midtbanespillere under på en kontrakt med fjorårets gullvinner i Toppserien.

– Totaltilbudet til Røa var veldig bra, sier den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren til Ullern Avis Akersposten.

Trives godt

Hun fortsetter:

– Hvis man velger utlandet, er det mye som skal klaffe. For meg handler det like mye om det utenomsportslige, og i Røa får jeg begge deler, sier Giske, som kombinerer livet som toppidrettsutøver med jobb hos sportsutstyrleverandøren Chrisco Golf.

Spilleren med 23 landskamper for Norge har bare trent med Røa i noen få uker, men vestlendingen har allerede funnet tonen med «Dynamite Girls».

– Jeg trives veldig godt. Jentene er artige, men samtidig veldig seriøse. Og så virker Geir (Nordby) som en god trener.

– Du spilte for Arna-Bjørnar i seks sesonger. Hvorfor valgte du å forlate klubben?

– Jeg følte vi sto litt stille, og vi klarte aldri å ta det siste steget opp i toppen. Jeg trengte nye utfordringer, sier Madeleine.

– Å komme til Norges beste lag for å kapre en plass, er utfordrende. Men det liker jeg, fortsetter 24-åringen smilende.

Profilert far

– Hva kan du bidra med i Røa?

– Jeg trives best på siste tredjedel av banen. Å spille gjennom spisser og kanter, og score noen selv også, er alltid målet, sier Madeleine, som banket inn hele 14 mål fra sin midtbaneposisjon forrige sesong.

– Hva er målet for deg og de andre Røa-jentene kommende sesong?

– Målet er å vinne noe, for det har jeg aldri gjort på seniornivå. Serie- og cupgull hadde vært en drøm, men både Stabæk og LSK blir sterke.

– Faren din, Anders Giske, fikk legendariske 193 kamper i Bundesliga. Har du noen gang følt presset?

– Det er sikkert mange som tror det, men det har jeg aldri følt på. Hadde jeg valgt å synge i kor, hadde pappa støttet meg.

– Men pappa er veldig ivrig når det kommer til fotball, og jeg har lært mye av han. Stadig vekk er han framme med tavla. Det er kjekt å kunne spørre en som er så flink, sier Røas nye stjerne, Madeleine Giske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere