RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er sommerens kjolemote


TOFARGET: Sommersøtt i pudderrosa kjole fra Saints&Mortals, 399 kroner.
TOFARGET: Sommersøtt i pudderrosa kjole fra Saints&Mortals, 399 kroner.
Sommerens kjoler har mye duse pastelltoner, hudtoner, turkist hav og duvende blomsterenger

Se for deg blå himmel, turkist hav og duvende blomsterenger. Sett på et par skulderstropper, og vips har du årets kjolemote.

– De romantiske, duse og utvannede blomsterprintene har funnet veien til vårens kjoler, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

– Fargemessig er det mye duse pastelltoner, offwhite, hvitt eller hudtoner, samtidig som man ser mye vannfarger av turkis- og blåtoner, fortsetter hun.

Futuristiske elementer

Kjolemoten preges også av futuristiske elementer.

– Både florlette chiffonstoffer og tykkere materialer har et skinn av metalliske toner som gull, kobber og sølv, forklarer Badendyck.

– Formmessig ser vi asymmetriske snitt og skjæringer, noe som henspiller på 80-tallet. Med 80-tallsstilen kommer også de mer ettersittende minikjolene og bandasjekjolene, sier Badendyck.

– Flere designere har lekt med utskårne partier, der huden sniker seg fram, tipser hun til dem som ønsker å kjenne sommerbrisen mellom kjolestykkene.

Buksedressen

Og dersom du ikke føler deg komfortabel med å ikle deg verken blått hav eller søte blomster, kan du trøste deg med at kjolen denne sesongen får hard konkurranse av buksedressen.

– Buksedressen er et fint og oppdatert alternativ til aftenkjolen om du skal på fest, sier Badendyck.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere