*Nettavisen* Nyheter.

Her er spillene gleder vi oss til

GLEDER OSS: Battlefield: Bad Company 2 er blant spillene vi ser fram til med store forventninger.

Her er spillene som hever forventningsnivået for 2010.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mass Effect

Klikk på bildet for å forstørre.

Bioshock 2

Klikk på bildet for å forstørre.

Super Mario Galaxy 2

Klikk på bildet for å forstørre.

Mafia 2

Klikk på bildet for å forstørre.

Red Dead Redemption

Klikk på bildet for å forstørre.

Max Payne 3

Klikk på bildet for å forstørre.

Final Fantasy XIII

Klikk på bildet for å forstørre.

Splinter Cell: Conviction

SPILLVERKET.NO: 2009 hadde mange høydepunkter. Nå er derimot øyeblikket kommet for å legge fortiden bak seg og se fremover.

De største skuffelsene og høydepunktene i 2009

Tidligere år har spillbransjen peiset på for å få alt ut på markedet før julenissen har fått pakket sekken sin, mens vi denne julen opplevede at en rekke store navn ble utsatt til rett over nyttår. Allerede i løpet av årets første måneder vil vi få mye å glede oss over.

Dette er spillene Spillverket-redaksjonen gleder seg aller mest til i år.

Mass Effect 2 (X360, Windows)

Utgis: 28. januar

Bioware er på alles lepper for tiden, etter at de i 2007 nøt stor suksess med det første Mass Effect, og denne julen begeistret minst like mye med Dragon Age: Origins. I fortsettelsen av deres science fiction-historie får vi vite mer om Commander Shepards skjebne, og hvordan det intergalaktiske samfunnet klarer seg videre etter hendelsene i Mass Effect.

Spillet skal bruke ditt lagrede spill fra forløperen flittig, slik at valgene du tok den gangen gjenspeiles i Mass Effect 2. Denne gangen vil vi også stå overfor en helt ny trussel fra den insektlignende Collector-rasen.

Les også: Mass Effect 3 allerede påbegynt

Heavy Rain (PS3)

Utgis: 24. februar

Utvikler Quantic Dreams' forrige spill, Fahrenheit, er å anse som en absolutt kultklassiker i spillverdenen. Denne gangen handler spillet om jakten på The Origami Killer. Som sin forgjenger blir Heavy Rain et spill med fokus på voksen fortelling og en flerdimensjonal historie med mange mulige utviklinger.

Heavy Rain har utvilsomt stor fallhøyde siden opplevelsen vil være veldig avhengig av hendelsene som formidles, men vi har et håp om at Heavy Rain fremover blir et viktig eksempel på hvordan spillmediet kan brukes.

Les også: Det regner tillegg til Heavy Rain

Bioshock 2 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 9. februar
Ti år har gått siden hendelsene i Bioshock, og undervannsbyen Rapture har fått tilbake en slags orden gjennom sitt nye lederskap. Alt er likevel ikke helt på stell. Vi vil få stifte bekjentskap med en ny skapning kalt Big Sister, og selv styre den første Big Daddy-prototypen som ble skapt, noe som vil gi et ganske annet utvalg av våpen og muligheter enn det første spillet.

Vi krysser fingrene for at gjengen hos 2K har klart å bevare den fantastiske atmosfæren og stemningen i Bioshock 2, og åpner for minst like mye frydefull utforsking som i forløperen.

Les også: Spill kan bli billigere

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Utgis: 2010
På Nintendos konsoller er det ikke uventet først og fremst deres egenproduserte spill som topper forventningslisten. Super Mario Galaxy 2 vil gi oss mer etterlengtet planethopping med den spenstige lille rørleggeren.

Om du ikke allerede har kost deg med forgjengeren Super Mario Galaxy, får du bestille et eksemplar sporenstreks og stille deg i skammekroken mens du venter på at det skal dukke opp. Vi andre er allerede mer enn klare for mer.

Les også: Mario og Tetris i skjønn forening

Mafia 2 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 23. april
Mafia 2 er et av mange store sandkassespill som når markedet i 2010, og er kanskje et av de spillene flest tror vil bli en umiddelbar klassiker. Spillet er oppfølgeren til det fantastiske Mafia: The City of Lost Heaven fra 2002, og utvikles av de samme tsjekkiske utviklerne.

Under Gamescom i Köln i fjor fikk vi overvære en lengre demonstrasjon av spillet, og det la slett ingen demper på forventningene. Vi kan allerede slå fast at 40/50-tallsstemningen er på plass, og at mafiosoene er enda mer hensynsløse enn de var i forløperen – noe som naturligvis formidles på imponerende vis.

Her er finalistene i Independent Games Festival

Red Dead Redemption (X360, PS3)

Utgis: 30. april
Hva sier du til et Grand Theft Auto i western-stil? Rockstars Red Dead Redemption foregår i 1908, og tilbyr en åpen verden med en oppdragsstruktur tilsvarende det man finner i nettopp GTA.

Riktig nok er det Rockstar San Diego som skal gi oss vill vest-stemning, og ikke GTA-utviklerne, men vi er uansett klare til å kaste oss på hesteryggen og kjenne lukten av kruttrøyk.

Max Payne 3 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 27. august
De to første Max Payne-spillene har oppnåd kultstatus, og forventningene til den nye oppfølgeren er naturligvis øye. For høye, om man skal tro skeptikerne som peker på at det tredje spillet utvikles av Rockstar, og ikke finske Remedy som stod for de to første.

Vi har likevel et lite håp om at utviklerne hos Rockstar Vancouver, som er mest kjent for Canis Canem Edit (populært kalt Bully), skal klare å overbevise Max Payne-tilhengerne.

I Max Payne 3 tar serien en helt ny retning, med en eldre, mer kynisk og ikke minst skallet utgave av Max. Handlingen utspiller seg i São Paulo, noe som utvilsomt vil stå for en betydelig forandring i stemningen fra de to forgjengerne.

Kommentar: Driver heksejakt på skytespill

Final Fantasy XIII (X360, PS3)

Utgis: 9. mars
Om du har noe som helst forhold til japanske rollespill venter du nok i spenning på dette allerede. Få spillserier omfavner flere spill enn akkurat Final Fantasy-serien, og det har sin naturlige grunn i at de er umåtelig populære.

Fra Final Fantasy XIII forventer vi enda et spill som er veldig preget av å være japanskprodusert, med Square Enix sin sedvanlige historiefortelling. Denne gangen er spillet satt til den idylliske himmelbyen Cocoon, som brått blir opprørt av oppdagelsen av at en av deres tradisjonelle beskyttere – fal´Ciene – er ondsinnet.

Spillet har vært ute i Japan i noen uker allerede, og har fått svært gode tilbakemeldinger i japansk presse.

Splinter Cell: Conviction (X360, Windows)

Utgis: 25. februar
Sam Fisher er ikke lenger en del av etterrettningsorganisasjonen Third Echelon etter at datteren hans ble drept, og han bestemte seg for å nøste opp i mysteriet på egen hånd. Denne gangen er han ute etter hevn, og spillet har tatt en ny retning, med større fokus på action og brutalitet enn sine forgjengere.

Splinter Cell: Conviction Spillet skulle egentlig slippes allerede i 2007, men av ukjente årsaker gikk det inn i nye runder med utvikling. Trolig fant Ubisoft ut at produktet ikke var godt nok for utgivelse. Det har altså gått mer enn to år siden den gang, og nå håper vi at de har fått finpusset spillet til den store gullmedaljen.

Battlefield: Bad Company 2 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 5. mars
Battlefield 3 er på vei, men mens vi venter må vi klare oss med Bad Company 2. Og det er slett ikke sikkert det er noe dårlig bytte. I motsetning til forgjengeren er ikke dette noe rent konsollspill, men slippes også til PC.

Les også: "Angriper" Call of Duty med Bad Company 2

I tillegg til en omfattende enspillerdel vil Bad Company 2 tilby en bred flerspilleropplevelse. Det fremste kortet de har på hånden i konkurranse med Modern Warfare og andre skytespill er et klart fokus på kjøretøy, samt en spillverden full av bygninger som kan ødelegges i sin helhet.

Her finner du flere spill som vi gleder oss til

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.