Her er ulvevalpene i Østmarka

André Johansen var på fisketur i Østmarka sist helg da han fikk øye på det som trolig er ulvevalpene til det mye omtalte Østmarka-paret.

ØSTMARKA: Det var ventet at Østmarka-paret skulle få valper i vår, men siden den tid har ikke Statens naturoppsyn (SNO) mottatt livstegn fra valpene.

Rovdata iformerte forrige uke om at de har gjennomført DNA-analyser av innsamlet ulveskit fra Østmarka som viser at ulveparet fortsatt er i området.

– Men vi har ingen registreringer av valper, bekrefter rovviltansvarlig Jan Huseklepp Wilberg i SNO.

SE VIDEOEN AV ULVENE HER

LES OGSÅ: Oslos første ulvefamilie kan komme nå

Løp langs vannkanten

André Johansen er imidlertid hundre prosent sikker på at han og en kompis så tre ulveunger løpe langs vannkanten under fisketuren i Østmarka forrige lørdag.

– Det ble ingen fangst, men vi fikk et minne for livet, sier Johansen til ØB.

– De var lyse i pelsen og større enn Alaska husky, forteller han.

Han tror det kan ha vært en flokk gjess som lokket de små ned til vannet. Ved andre siden av det forholdsvis lille vannet satt to av kompisene og gapet. De fikk filmet deler av det spesielle øyeblikket med mobiltelefonen.

– Jeg så også gjennom kikkerten, og det var tydelig at det var ulv, sier Johansen.

SE VIDEOEN HER

Så tilsammen fire ulver

Johansen forteller videre at han ville at tredjemann skulle få ta del i det historiske øyeblikket.

– Jeg løp tilbake til der han satt og ropte forsiktig at han måtte komme. Men da hørte valpene meg og forsvant opp i skogen.

Senere på kvelden skal kameratene ha fått øye på én av de voksne ulvene. Denne løp langs et vann like i nærheten.

– Kompisen min ringte og sa at han hadde sett ulven og at den var på vei mot oss. Den forsvant opp i skogen med en gang den fikk øye på oss, forteller Johansen.

Samme kveld, lørdag, fikk Østlandets Blad et tips om at en mann hadde sett en enslig ulv på Tårnåsen i Oppegård.

Sporing på snø

Hvor mange ulver som faktisk befinner seg i Østmarka er vanskelig å fastslå i barmarksesongen, og vanligvis blir valper i et ulverevir påvirst først etter at snøen har kommet, ifølge Rovdata.

Ulvene i Norge blir hovedsaklig overvåket ved å spore individer på snø om vinteren og ved å analysere DNA fra hår og ekskrementer, som samles inn gjennom hele året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.